Džudžo: BNV treba da postane mesto bošnjačkog konsenzusa

Nosilac “Bošnjačke liste” Esad Džudžo ocenio je danas da budući saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) treba da odblokira zaustavljene procese delovanja, koji imaju urađene elaborate i obezbeđena sredstva.

On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru rekao da će se boriti da BNV postane mesto stvaranja bošnjačkog nacionalnog konsenzusa u Sandžaku.

“Mi smo nezavisna i nestranačka lista, koja će učiniti sve da deblokira zaustavljeni proces ostvarivanja prava pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji u svim segmentima, a koji se tiču identitarnih pitanja iz četiri oblasti. Prema onome što čujem od ostalih nosioca lista na ovim izborima, dobijam pozitivan eho da je ovo trenutak da posle 13. novembra napravimo to o čemu pričamo“, rekao je Džudžo.

On je dodao da lista koju on predvodi ima 12 kandidata, koji čine imena prepoznatljiva u javnosti po brojnim dosadašnjim rezultatima u uspostavljanju bošnjačkog sistema u Srbiji.

Džudžo je detaljno naveo i 11 segmenata budućeg delovanja ove liste, koji predstavljaju zaustavljene procese, a kao prvu obavezu istakao formiranje komisije koja će ispitati rad i finansijske transakcije aktuelnog saziva BNV.
Izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće održani 13. novembra.

A. Bajrović/Free Media

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO