Naslovna Vijesti Džudžo: Autonomija Sandžaka strateški cilj “Samoopredjeljenja”

Džudžo: Autonomija Sandžaka strateški cilj “Samoopredjeljenja”

2

Kandidat za većnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) sa liste “Samoopredjeljenje” Esad Džudžo izjavio je danas da je njihov strateški cilj autonomija Sandžaka.
On je na konferenciji za novinare kazao da “postoji najmanje sedam historijskih i kulturoloških razloga utemeljenja zahtjeva za autonomiju Sandžaka”, od 1373. godine kada je kralj Tvrtko I pripojio tu teritoriju Bosni do 1991. godine kada su se građani na referendumu izjasnili za autonomiju.
“Autonomija Sandžaka je prirodno pravo građana na slobodu, na samoopredjeljenje historijske i tradicionalne pokrajine. To je amanet i osnovni politički mehanizam za zaštitu identiteta i pravo na politički, socijalni i ekonomski razvoj budućih generacija”, poručio je Džudžo.
On je dodao da je zalaganje za autonomiju Sandžaka omogućeno članom 10 stav 14. Zakona o nacionalnim vijećima nacionalnih manjina.

Izvor Sandžačke

2 KOMENTARA

  1. TAKO JE SDA JE JEDINA STRANKA NAS PAZARACA STARO SEDIOCA.TO JE BILO STOPOSTOTNI IZLAZAK NA REFERENDUM.KAO STO JE BILO KADA SMO OTERALI VUKA DRASKOVICA IS PAZARA STOPOSTOTNO JEDINSTVO.

  2. Ja neznam ko je ovde lud a ko zubunjen?
    Taman sam se ponadao da cemo dobiti drzavu ono ispade autonomija….

Comments are closed.

Posting....
Exit mobile version