Naslovna Featured Istaknuto Dževad Poturak: Borio sam se sa najboljim borcima na najatraktivnijm destinacijama

Dževad Poturak: Borio sam se sa najboljim borcima na najatraktivnijm destinacijama

dzevad-poturak:-borio-sam-se-sa-najboljim-borcima-na-najatraktivnijm-destinacijama

Legendarni K1 borac iz Bosne i Hercegovine Dževad Poturak rekao je da je ponosan na sve što je učinio u dosadašnoj karijeri, tokom koje se borio sa najboljim kik-bokserima na najatraktivnijim destinacijama.

“To su ringovi koje priželjkuje svaki borac. Imao sam sreću, ali i veliku želju da dođem do te razine. Pozivi za Tokio, Amsterdam, Seul, Hongkong, Las Vegas…Posle toga najbolje vidite šta je sport. Zbog toga sam toliko aktivan i putujem svetom”, rekao je Poturak, koji ovih dana boravi u Novom Pazaru.

Pre skoro 18 godina, Poturak je osvojio svoj prvi od tri velika šampionska pojasa, kada je u rodnom Sarajevu pobedio Sinišu Puljka i postao profesionalni evopski WKA prvak, da bi 16 godina kasnije pred domaćom publikom preko Dritana Bajramaja došao do zvanja kontinentalnog profi šampiona u KOK verziji.

Između te dve K1 titule, borac koji je sceni već 25 godina u Zenici je 2014. savladao Abderahmana Kulibalija i uzeo WAKO Pro svetsku titulu u lou-kiku, a ostvario je trijumfe na mnogim značajnim turnirima, uz učešće u završnici planetarnog K1 Gran-prija.

Poturak se borio protiv asova poput Alistera Overima, Rika Verhovena, Alekseja Ignjašova, Petra Vondarčeka, Melvina Manhofa, Halida Araba, Danijela Gice, Sergeja Laščenka i mnogih drugih, na ringovima u Tokiju, Las Vegasu, Seulu, Hongkongu, Zagrebu, Amsterdamu, Pragu, Budimpešti…

Četrdesettrogodišnji kik-bokser ocenio je da u Bosni i Hercegovini i regionu ima mladih i snažnih boraca, ali da je pitanje do kojih granica su spremni da idu.

“Željni su velike scene, ali bitno je koliko dugo će u njima biti energije koja neće tek tako otići i snage koja ih neće tek tako napustiti. Da ne govorim o psihološkom faktoru, kada posle teških operacija i dugih pauza morate opet u ring”, pojasnio je Poturak.

On je u poslednjih nekoliko godina politički aktivan, kao zastupnik Saveza za bolju budućnost u Kantonu Sarajevo.

“Mladi u Sarajevu i celoj državi imaju priliku da se sa mnom druže i ja sam srećan zbog toga. Pokušavam da se sva moja politika svodi na to da budem uz ljude, uz građane, uz one kojima je to potrebno. Želim da sam od koristi društvenoj zajednici, to je moja politika. Uvek sam priželjkivao da se ljudima dam kao čovek”, zaključio je Dževad Poturak.

M. Minić

Exit mobile version