“Jedan stari dedo sada je rahmetli, a tada je imao 85 godina ispričao mi je kako su se Bošnjaci pripremali za odbranu od zločinačkih bandi Koste Pećanca.
Kazao je kako je skoro svaka bošnjačka kuća u dolini Poblaćnice imala pušku, ali ju je bilo najteže sačuvati od Bošnjaka cinkaroša, koji bi ih prijavljivali žandarmima.
On je svoju kaže čuvao tako što je razrezao panj, izdubio ga i u tu šupljinu sakrio pušku.
Slušajući kampanju za izbore u BNV , kada bi se danas pojavio neki Kosta Pećanac ili koji četnički vojvoda i počeo torturu nad Bošnjacima, ne bi naišao na bilo kakav otpor, jer vidimo da ima cinkaroša, koji bi odmah prijavio vlasnika oružja.
Slušajući neke kandidate za izbor u BNV 1992 godine Bošnjaci, koji su se kako tako spremali na otpor četnicima, koji su najavljivali da će Sandžak se jednim bataljonom pregaziti za dva sahata su izazivali belaj time što su prodavali kravu i kupovali pušku.
Po mišljenju tih “patriota”, onaj ko je i pomislio na bilo kakav otpor rukovodio se pogrešnim mislima.
Kuku nama od nas.”

“Na sreću sve više i sve brže i sve veći broj Bošnjaka uviđa, koliki je Vučić krvometnik, kada su u pitanju Bošnjaci Sandžaka.
Bošnjaci zaista jesu na ispitu zrelosti. Niko nikada do sada nije licitirao sa njihovom inteligencijom i niko se do sada nije rugao bošnjačkom dostojanstvu, kao što to radi Vučić, osim samih nedograđenih Bošnjaka.”

13 KOMENTARA

 1. Zukorlic spijun koji radi za BIA…. sve znamo sve poznati samonse pravimo budale… zasto nema SDA i SDP portal na kome mozes da das komentare i da se komentari ocenjuju sa minusima i plusevima… i da ti administratori uklone one komentare koji kritikuju SDP lii SDA kao sto to rade kod Zukorlica na SandzakPress… jedan moj drug koji nije iz sandzaka, (Hrvat) kaze pa pogledaj sandzacki portal svi sandzaklije za Zukorlica (jer moj drug nezna situaciju kako to Zukijevi rade) … rekao sam mu da pokusa da napiše nešto loše za njega(Zukorlica), i da posali sto je i uradijo, i nije objavljen… reko e tako imas na hiljade komentata koji nisu objavljeni a tih 10ak sto ga veličaju jesu…Kaze zasto to ne rade i ovi drugi SDA, SDP reko zato sto hoće vlast a nece da se potrude….

 2. Koja ste vi bagra,ljigavaca ,,,,,kasime lopove,,,,,,dzaba ti ljaga,dzaba sva talandza lazi ,,,,,vas zatvor uskoro ceka sve vas,,,pazarci znaju koste i sta ste,,, pazar treba ocistiti od svih vas i vama slicnim, dosta ste lagali ucenjivali i pljackali ovaj narod,,,haram ce vam doci glave ,ugusice te se u sopstvenim .govnima….neka vam je srecno ,,,,,haberlije.

  • Brate znas kako se kaze za kurvu “iz ociju joj K**ac viri” e i za Zukirliceve mozemo rec “iz očiju im lopovluk i munaficenje viri”

 3. Jel to onaj džemo koji je pokušavao sa svojim sinom da sruši islamsku zajednicu u Priboju. Hahahah…pa o njegovom kredibilitetu govori on sam. Nije uspio niti će… a svaki može da priča i piše šta hoće…

 4. Nije Zukorlić ni Suljo ni Rasim pa da radi za bilo kog drugog na štetu bošnjaka! A isto neće ništa uraditi za bošnjake što je na štetu bilo kojeg drugog nsroda. A isoristiće sva moguća prava bošnjaka što him pripadabu u Srbiji! Da je on bio na vlas koliko ova dva đuturuma mi bismo imali do sad najmanje 20 stranih investitora u Sandzaku.

 5. Blago ga vama za Zukorlica… on sad gubi izbore a vas nekolcina iz familije i uposlenika ce posle prepricavati kako su pokradjeni da bi zadovolili sujetu…. Zukorlic je mracna tacka koja se desila Sandzaklijama….

 6. Citaj sta pise Dzemo,pa onda komentarisi.
  S.Uglj – PRODAVAO puske i taj spisak dostavljo DB.
  Izvrtanjem cinjenica ne postizes nista

 7. Nema mracnijeg i goreg od ovog sad,vec 30 godina gledamo podvale ,rasprodaju,i rusenje ljudskog dostojansva od strane sda i sdp ,sve su prodali sto se prodat moglo koja to fabrika radi ,sva zemlja tajkunima i rodbini,tako i to maloposlova sto ima ucenjeno na 5000 € ,mracno da mracnije nemere bolan tito,,,ili popularnije ljito,,,,ali celije zatvora cekaju na taj olos,

 8. Dzemo i svreka ima vise mozga nego sto ga ti imas.Davno gluplji clanak nijesam procitao.Izgleda ti Suljo nije radio jedino za toga Kostu.

 9. “TITO” Koristeci ovaj nik da bi blatio postene ljude govori sve o tebi i o tvojim nalogodavcima,nemam rijeci da vas okarakterisem samo ti mogu reci dok je takvih kao vi bosnjacima i Sandzaku se dobro ne pise.

 10. Gluplji clanak u zivotu nisam procitao jer onaj ko je prodao narod i pobjegao za Tursku ispade heroj a onaj koji je bio sa narodom ispade izdajnik.E pa Dzemo narod u PRIBOJU zna ko si i sta si i zato si minorna licnost u gradu a takav je i tvoj “HEROJ” koj iprodade oruzje narodu a spiskove predade DB-u pa narod potom plati glavom zbog istog oruzja.Licno sam svijedok kada je policija trazila pusku i to donijela broj iste i broj metaka koji je kupljen uz istu a kupljena je preko Suljove SDA koja je imala razradjenu mrezu prodaje.

Comments are closed.