Džemo Halilagić: “Muamer Zukorlić je najgori tip izdajnik, koji bi radio i za zločinačku bandu Pećanca !”

“Jedan stari dedo sada je rahmetli, a tada je imao 85 godina ispričao mi je kako su se Bošnjaci pripremali za odbranu od zločinačkih bandi Koste Pećanca.
Kazao je kako je skoro svaka bošnjačka kuća u dolini Poblaćnice imala pušku, ali ju je bilo najteže sačuvati od Bošnjaka cinkaroša, koji bi ih prijavljivali žandarmima.
On je svoju kaže čuvao tako što je razrezao panj, izdubio ga i u tu šupljinu sakrio pušku.
Slušajući kampanju za izbore u BNV , kada bi se danas pojavio neki Kosta Pećanac ili koji četnički vojvoda i počeo torturu nad Bošnjacima, ne bi naišao na bilo kakav otpor, jer vidimo da ima cinkaroša, koji bi odmah prijavio vlasnika oružja.
Slušajući neke kandidate za izbor u BNV 1992 godine Bošnjaci, koji su se kako tako spremali na otpor četnicima, koji su najavljivali da će Sandžak se jednim bataljonom pregaziti za dva sahata su izazivali belaj time što su prodavali kravu i kupovali pušku.
Po mišljenju tih “patriota”, onaj ko je i pomislio na bilo kakav otpor rukovodio se pogrešnim mislima.
Kuku nama od nas.”

“Na sreću sve više i sve brže i sve veći broj Bošnjaka uviđa, koliki je Vučić krvometnik, kada su u pitanju Bošnjaci Sandžaka.
Bošnjaci zaista jesu na ispitu zrelosti. Niko nikada do sada nije licitirao sa njihovom inteligencijom i niko se do sada nije rugao bošnjačkom dostojanstvu, kao što to radi Vučić, osim samih nedograđenih Bošnjaka.”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO