Džemaludin Latić: ODAKLE MUFTIJI 4 MILIONA? Regionalnu televiziju žele kupiti dosadašnji direktor i brat muftije Zukorlića

U Agenciji za privatizaciju danas je pred komisijom za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, a radi prodaje kapitala Javnog preduzeća za informisanje Novi Pazar izvršena procedura otvaranja koverata ponuđača, odnosno potencijalnih kupaca Regionalne televizije Novi Pazar, pišu sandžaki portali.
Agenciji za privatizaciju danas je pred komisijom za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem a radi prodaje kapitala Javnog preduzeća za informisanje Novi Pazar izvršena procedura otvaranja koverata ponuđača, odnosno potencijalnih kupaca Regionalne televizije Novi Pazar, pišu sandžaki portali.
Od četiri lica koja su ranije otkupila privatizacionu dokumentaciju, dva su na vrijeme i u roku dostavila potrebnu dokumentaciju, i to Muhamed Zukorlić, brat muftije Muamera Zukorlića i Denis Mavrić sa konzorcijumom koji čine još četiri lica. Komisija čija je predsjednica urednica programa Regionalne televizije Azra Mušić Kararić konstatirala je da su obe prijave potpuno ispravne i kompletne i da su podnijete u predviđenom roku. Komisija je zaključila da su se stekli uvjeti za otvaranje ponuda i javno nadmetanje u petak 7. avgusta u Agenciji za privatizaciju u Beogradu sa početkom u 14 i 30 minuta.
Zanimljivo je da proces privatizacije Regionalne televizije prati veliki broj nacionalnih medija, a sam proces nadgleda i Odjeljenje za medije misije OSCE u Srbiji. Podsjećamo da zgrada u kojoj se nalazi Javno informativno preduzeće „Novi Pazar“ nije predmet prodaje, već je vlasništvo Grada. Novi vlasnik kupovinom dobija pokretnu imovinu, odnosno tehniku i ostala sredstva za rad, frekvenciju, odnosno dozvole za rad, zaposlene, preuzima potraživanja i dugovanja, ali ne nepokretnost – objekat koji ovaj medij koristi.
 
(The Bosnia Times)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO