Džejlan Toskić želi zlato na Prvenstvu Srbije u Šapcu

Bokser novopazarskog Dandija Džejlan Toskić nastupiće na Prvenstvu Srbije u Šapcu, gde će u kategoriji do 71 kilograma pokušati da osvoji prvu titulu šampiona države u seniorskoj konkurenciji.

“Iza mene su dvomesečne reprezentativne pripreme na Zlatiboru. Radili smo bazu i sparing pod budnim okom trenera iz Kube i Rusije. Promenio sam kategoriju, ali želim da u jakoj konkurenciji dam sve od sebe i donesem zlato u Novi Pazar”, rekao je Toskić.

On je na prethodnom seniorskom šampionatu države, koje je 2020. godine održano u Smederevu, osvojio srebrnu medalju u velter kategoriji.

Toskić je karijeru počeo u ovdašnjoj Mladosti, gde je najpre radio s trenerima Salihom Đerlekom i Idrizom Hajrovićem. Odnedavno opet sarađuje s Đerlekom, ovog puta u Dandiju.

“Kod mene je načinio prve bokserske korake, ali od tada je imao dosta mečeva i sada je to gotovo formiran borac. Sve je postigao radom. Nadam se da će mu taj rad doneti dobar rezultat i u Šapcu”, naveo je Đerlek.

U trenerskom timu Dandija više nije seniorski prvak države iz 2005. godine Dževad Ibrović, a Đerlek se nedavno pridružio Amelu Zejneloviću i Mireli Barudžić.

“Mislim da je upravo Đerlek ta karika neophodna za prvo zlato u najelitnijoj domaćoj konkurenciji. U našem trenerskom timu svi su zaduženi za određene stvari. Imamo prvake države u mlađim kategorijama, a ‘šlag na torti’ bila bi seniorska titula”, ocenio je sportski direktor Dandija Nijazija Mujdragić.

Za Prvenstvo Srbije u Šapcu prijavljena su petorica boraca u kategoriji do 71 kilograma, a Toskić će u polufinalu sačekati boljeg iz duela između Uroša Drače iz Sombora i člana beogradske Fontane Nikole Vlajkova.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO