Džejlan Toskić u polufinalu Prvenstva Srbije u Somboru

Bokser novopazarskog Dandija Džejlan Toskić plasirao se danas u polufinale Prvenstva Srbije u Somboru, gde nastupa u velter kategoriji, do 67 kilograma.

On je prekidom u prvoj rundi pobedio Predraga Todorovića iz Sombora, a rival u sutrašnjoj borbi za ulazak u finale biće mu predstavnik Vojvodine Dušan Prica.

Toskić je prošle godine u Šapcu osvojio titulu prvaka države, ali u polusrednjoj kategoriji, do 71 kilograma.

U superteškoj kategoriji, preko 92 kilograma, član Novog Pazara Dušan Kokanović osvojio je bronzanu medalju.

Nakon što je u četvrtfinalu slavio bez borbe jer se njegov protivnik Mihailo Bošnjak iz Sombora nije pojavio u ringu, Kokanović je u polufinalu nokautom u prvoj rundi poražen od Aleksandra Manića iz Crvene zvezde, koji je prethodno dobio člana Borca iz Vražogrnca Filipa Satarića, takođe prekidom u prvoj rundi.

Finale je ranije obezbedio bokser Novog Pazara Ahmed Mavrić, s obzirom da je u polufinalu poluteške kategorije, do 80 kilograma, odlukom sudija 5:0 bio bolji od Darka Stevanovića iz niškog Viteza.

Mavrić će se u nedelju boriti za zlato sa Bojanom Stanojlovićem iz Sombora, koji je sa 4:1 savladao Obrenovčanina Branislava Milivojevića.

Još jedan borac Novog Pazara, Amar Tahirović u četvrtfinalu pero kategorije, do 57 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija izgubio je od Bobana Nikolića iz kragujevačkog Radničkog.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO