Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je oštro osudio napade na Bošnjake u Pljevljima, ali i napade na političke neistomišljenike u Crnoj Gori, koji su se dogodili nakon nedjeljnih parlamentarnih izbora u toj zemlji.

– Svima nam je teško kada vidimo tolike izlive mržnje, slike i poruke koje podsjećaju na vrijeme rata u BiH. Međutim, danas su drugačije okolnosti i vrijeme. Želim da Crna Gora nastavi evropski i NATO put, put relaksacije međuetničkih odnosa, a sve je to rađeno pod vodstvom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića – rekao je Džaferović.

Bilo bi dobro, poručio je, kako za građane Crne Gore, ali i regiona, da Crna Gora nastavi svoj evropski i NATO put, jer takav put je najbolji za sve.

– Strašno je vidjeti te izlive mržnje i napade na Bošnjake i političke neistomišljenike. To je barbaski čin. To nije put kojim se ide. Tako se ne ponašaju civilizirani ljudi i kada gube i kada dobijaju. Poštujete pravo drugog – rekao je Džaferović.

Smatra da se trenutna dešavanja ne mogu odraziti puno na BiH, jer, kako je naglasio “BiH je skupo platila svoju slobodu i nema tog događaja ni u regionu pa ni u svijetu koji može uticati na put BiH, put u EU i NATO”.

(Vijesti.ba / FENA)