DVT: Baćićanin i Bakić zamenici u Osnovnom tužilaštvu

Državno veće tužilaca (DVT) predložilo je sekretara Višeg tužilaštva Adnana Baćićanina i Samira Bakića, tužilačkog pomoćnika u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru, za zamenike osnovnog tužioca u ovom gradu, prenosi radio Sto plus.

Odluka o njihovom izboru prosleđena je Skupštini Srbije i trebalo bi da bude razmatrana po hitnom postupku.

Baćićanin (37) je završio Pravni fakultet u Novom Sadu, a pravosudni ispit položio je 2010. godine. Radio je kao pripravnik u Okružnom tužilaštvu u Novom Pazaru, a kao tužilački pomoćnik u Višem tužilaštvu, u kojem obavlja i funkciju sekretara.

Bakić (41) je završio Pravni fakultet u Beogradu 2002. godine, a pravosudni ispit položio je četiri godine kasnije. Radio je u Opštinskom tužilaštvu u Tutinu kao pripravnik i pomoćnik, a kasnije kao pomoćnik u Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

Radio Sto plus podseća da se na konkurs za izbor dva zamenika u Osnovnom javnom tužilaštvu prijavilo 13 kandidata.

Pored Baćićanina i Bakića, konkurisali su i Azra Fetahović, Aleksandar Jovanović, Aladin Madžović, Rade Raičević, Ivan Knežević, Aleksandar Milić, Gordana Striković, Muhedin Dedeić, Samir Dražanin, Almir Leković i Predrag Živković.

Osnovni javni tužilac u Novom Pazaru je Nermin Koškovac, a njegovi zamenici su Jovan Milanović, Fatima Dacić, Hazbija Alibašić, Mira Puzović, Relja Petrović, Nurija Rožajac, koji je upućen kao ispomoć iz Višeg tužilaštva, kao i Radanko Lojanica.

Lojanicu je Specijalni sud krajem juna osudio na 10 meseci zatvora i zabranio mu rad u pravosudnim organima u trajanju od dve godine zbog zloupotrebe položaja.

izvor: Radio Sto plus

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO