Dveri: Vlast se ruga meštanima Zaluga

Prijepolje – Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri podržava protest građana Zaluga povodom problema sa nesanitarnom deponijom smeća u Stanjevinama.

To što su građani Zaluga dugo godina bili mirni i nisu se bunili žrtvujući sopstveno zdravlje zarad zajedničkog interesa – samo govori da nisu bili u pravu.

Očigledno je da vlast reaguje na muke narodne samo kad je primorana i da ne treba čekati da se vlast smiluje da radi svoj posao jer se neće smilovati dok ne bude morala. Izjava Stanka Kijanovića, zamenika predsednika opštine, to i potvrđuje.

Pa gde baš sad zalužani da se sete svog problema kad su oni formirali vlast i kad ništa ne rade po tom pitanju. Opravdan protest on naziva ispolitizovanim jer verovatno smatra da ovakve zahteve građani treba da isporučuju vlastima samo pred izbore.

Zamislite samo, umesto da preduzmu nešto, današnji vlastodršci optužuju građane da ustvari ovom peticijom ne žele da se bore za zdravlje svojih porodica nego da žele da ruše vlast. To je njihov stil – žrtvu proglasiti krivcem i opravdati svoju nesposobnost i nerad.

Kad treba da zaposle svoje stranačke poslušnike oni očas posla izmisle nova radna mesta kako bi im se narodnim parama odužili za njihov predizborni angažman, a kad treba da vide svakodnevne probleme građana Zaluga nigde ih nema. Kad se građani sami organizuju, obelodane svoj problem i priprete blokadom – onda je to politizacija.
Verovatno bi za naprednjake najbolje bilo da se niko ni na šta ne žali, niko ni zbog čega ne buni, niko ni na šta ne upozorava, niko ni za šta ne zamera, niko ništa ne traži i da ih svi pustimo da neometano vladaju zadovoljavajući sopstvene interese i interese ponekih svojih sigurnih glasača. Zato im svaka kritika smeta i proglašavaju je napadom.

Realnost je drugačija. Ko ima vlast – ima i odgovornost. Vršenje vlasti ne podrazumeva samo privilegije i uživanje na račun naroda nego i neka korisna dela. Nadamo se da će narod Prijepolja uskoro dočekati vlast koja će da mu služi a ne da ga ponižava.
Iskreno verujemo da su građani Zaluga ovog puta rešeni da istraju u svojim zahtevima i da ih niko neće pokolebati.
Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri – Prijepolje

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO