Naslovna Featured Istaknuto Dveri: FK Novi Pazar do kraja prvenstva da igra bez publike kao...

Dveri: FK Novi Pazar do kraja prvenstva da igra bez publike kao domaćin

dveri:-fk-novi-pazar-do-kraja-prvenstva-da-igra-bez-publike-kao-domacin

BEOGRAD/NOVI PAZAR – Srpski pokret Dveri zatražio je da zbog “provokacija radikalnih ekstremnih navijača” na sinoćnoj utakmici sa Partizanom, fudbalski klub Novi Pazar bude novčano kažnjen ali i da nastavak prvenstva igra bez publike kao domaćin.

Dveri su u saopštenju osudile “ekstremističke povike” sa utakmice u Novom Pazaru, “sa koje god strane dolazili” ali i ocenile da je “sramotno ponašanje Fudbalskog saveza Srbije koji reaguje isključivo jednosmerno prema navijačima Partizana a ćuti na vređanje, provokacije i veličanje ratnog zločinca Nasera Orića od strane navijača Novog Pazara”.

“Moralno je i u skladu sa duhom srpskog naroda osuditi navijače zbog skandiranja parole ‘Nož, žica, Srebrenica’ jer je to za nas Srbe, neprihvatljivo, ali od nadležnih institucija i FSS tražimo da isto tako osudi i reaguje na provokacije radikalnih ekstremnih navijača Novog Pazara. Parole poput ‘Žuta kuća, Naser Orić, Ovo je Bosna, Ovo je Sandžak, Kosovo je sused Srbije’ i ostale, ne samo da ne doprinose miru na ovim prostorima već mogu biti okidač i za mnogo ozbiljnije etničke sukobe”, ocenile su Dveri.

Iz tog pokreta su upozorili da to “nije prvi put da se u Novom Pazaru otvoreno na sportskim manifestacijama plasiraju antidržavne ideje i skandiraju najpogrdnije i najuvredljivije parole na račun srpskog naroda, naravno uz isticanje neizbežnih turskih zastava”.

“Tražimo od nadležnih instutucija odgovor i na to da li je Novi Pazar država u državi pa za njihove klubove ne važe ista pravila kao za klubove koji dolaze iz ostatka Srbije, uz apel da ne drže zatvorene oči pred ovim dešavanjima i posegnu za zakonskim ovlašćenjima izricanja najtežih disciplinskih mera za FK Novi Pazar i njihove navijače”, navele su Dveri.

Sinoćna utakmica u Novom Pazaru bila je prekinuta duže od 40 minuta zbog nacionalističkog skandiranja navijača Partizana.

Glavni sudija Miloš Milanović je u finišu prvog poluvremena prekinuo utakmicu jer su simpatizeri Partizana smešteni na istočnoj tribini klicali haškom osuđeniku Ratku Mladiću i uzvikivali parolu “nož, žica, Srebrenica”.

Pristalice gostiju to su učinili još nekoliko puta, da bi u 57. minutu usledio prekid duži od 40 minuta.

Susret je nastavljen kada je na intervenciju zvaničnih lica ispražnjena tribina sa navijačima crno-belih.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version