Dve škole u Novom Pazaru i dalje nisu otvorene a ministar najavio izgradnju još dve – foto

NOVI PAZAR – Mada se verovalo da su odavno završene i spremne da prime đake, novosagrađene osnovne škole “Meša Selimović” i “Ćamil Sijarić” u Novom Pazaru početi sa radom to se ni posle obećanja tehničkog minsitra prosvete nije desilo.I dok u drugim krajevima zemlje nema učenika novopazarski đaci idu u pojedinim školama u tri smene.

Dve nove škole, “Meša Selimović” u naselju kod Petrove crkve, i “Ćamil Sijarić” u krugu bivše fabrike obuće “Ras” raspolažu sa po 3.600 kvadrata korisnog prostora, po 22 učionice i fiskulturne sale, a elaboratom je predviđeno da prime po 600 đaka.

Kako sandžakhaber saznaje problem je u tome što neko pokušava da školu Ćamil Sijarić želi da pripoji OŠ Bratstvo čemu se protivi gradska uprava. I sam ministar Tomislav Jovanović kazao je prilikom posete Novom Pazaru da bi ove škole uskoro trebale da počnu sa radom.

Ministar je najavio i da će dve novoizgrađene škole u Novom Pazaru uskoro biti otvorene i da bi naredne školske godine u tom gradu trebalo da započne izgradnja još dve škole.

Kada će biti otvorene dve nove škole stvar je dogovora sa lokalnom samoupravom. Jedna može biti otvorena svakog trenutka, pitanje je samo hoće li biti samostalna ili istureno odeljenje druge škole. Druga će biti puštena u rad kad se završi opremanje”, izjavio je Jovanović.

Otvaranjem novih trebalo bi da se rasterete postojeće škole koje rade u tri smene, a u razredu je od 30 do 40 učenika. U Novom Pazaru, najmlađem gradu u Srrbiji, nastavu pohađa 12.000 osnovaca, pa je, kako ističe gradonačelnik dr Meho Mahmutović, potrebna izgradnja još nekoliko škola i obdaništa.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO