Naslovna Sandžak Novi Pazar Dve novopazarske škole u štrajku

Dve novopazarske škole u štrajku

Novi Pazar – Osnovna škola 25. maj iz Novog Pazara i jedan deo zaposlenih u Gimnaziji, koji su članovi sindikata “Nezavisnost” u ovom gradu, štrajkuju skraćivanjem časova na 30 minuta, rekao je koordinator sindikata Mehmed Preljević.

On je za radio Sto plus rekao da ima najave da će se štrajku priključiti Medicinska škola, kao i još nekoliko osnovnih škola u Novom Pazaru.

“Ovaj štrajk je potpuno zakonit, nema vremensko ograničenje i trajaće do ispunjenja naših zahteva. Očekujem da se narednih dana poveća broj škola koje su spremne da štrajkuju i na taj način podrže naše zahteve”, rekao je Preljević.

On je dodao da prema informacijama poverenika za sindikat “Nezavisnost” iz Tutina, zaposleni u većini škola u ovoj opštini sprovode odluku četiri reprezentativna sindikata u Srbiji i štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta.

Štrajk četiri reprezentativna sindikata prosvete počeo je juče i trajaće do ispunjenja zahteva da prosveta bude izuzeta od smanjenja plata, dok se ne urede platni razredi i ne počnu pregovori o posebnom kolektivnom ugovoru i izmenama i dopunama Zakona o obrazovanju.

Exit mobile version