Naslovna Sandžak Novi Pazar Dve nove škole spremne za 1.septembar

Dve nove škole spremne za 1.septembar

Od 1. septembra u Novom Pazaru počinju sa radom dve novoizgrađene osnovne škole, od kojih je jedna je u krugu Fabrike obuće “Ras” u naselju Ćeremidžinica , gde se radi na parternom uređenju, a druga kod Petrove crkve, na Deževskom putu.

nova_osnovna_skola_1

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović veruje da će izgradnjom dva školska objekta bar delimično biti rešen problem prekobrojnih odeljenja i treće smene.

“Dobijamo dve potpuno nove osnovne škole, jedna je u krugu fabrike obuće, a druga u naselju Postenje, koje će primiti po oko 600 učenika. U toku je izrada projekta za izgradnju škole u naselju Erozija, jer su nam potrebne još dve škole da u potpunosti rešimo problem treće smene“, rekao je Mahmutović.

Pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević zahvalio je u ime lokalne samouprave TIKI koja je finansirala izgradnju škole Ćamil Sijarić, u naselju Ćerimidžinica.

Vrednost radova je 1.750.000 evra, a ovo je jedan od najvećih projekata, koji je turska agencija TIKA finansirala u Srbiji.

Izgradnjom ove rasteretiće se broj đaka u osnovnim školama “Rifat Burdžević Tršo” i “Vuk Karadžić”.

Pri kraju je i izgradnja OŠ“ Meša Selimović“ na Deževskom putu, koju finansira Ministarstvo prosvete i nauke, čijim otvranjem će se rasteretiti broj đaka u OŠ „Bratstvo“.

Paterno uređenje ove škole je završeno, a toku je uređenje kanalizacione mreže.

Projekti za izgradnju u obe škole su isti, na površini od 3.600 kvadratnih metara raspoređene su po 22 učinioce i fiskulturne sale sa svlačionicama.

Exit mobile version