Dva kandidata za direktore Gradske toplane i Direkcije

Na konkurse za izbor direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta i Gradske toplane u Novom Pazaru prijavila su se po dva kandidata, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Među kandidatima za prvog čoveka Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, bivše Direkcije, su sadašnji vršilac dužnosti direktora Mujo Šaćirović i nekada šef radne jedinice Mehanizacija, a sada radnik tog preduzeća Amir Šabaredžović.

Šaćirović je na čelu tog javnog preduzeća od proleća 2015. godine, izuzev nekoliko meseci tokom 2016. i 2017. godine kada je tu funkciju obavljao Saljahudin Muratović.

Za direktora Gradske toplane konkurišu sadašnji vd direktor Vladimir Marinković, koji je na čelu tog komunalnog preduzeća od kraja 2018. godine. Protivkandidat biće mu Dejan Nićiforović, njegov prethodnik na toj funkciji.

Nićiforović je bio direktor Gradske toplane od sredine 2014. godine.

Njihove prijave sledeće nedelje pregledaće specijalizovana Komisija za izbor direktora javnih preduzeća koja će sa kandidatima, koji ispunjavaju uslove konkursa, obaviti intervjue i izvršiti procenu njihove stručne osposobljenosti, znanja i veština.

Na čelu ove Komisije je Mirzet Fehratović, profesor fizičkog vaspitanja, a članovi su i pravnici Ivana Tomović, Suad Ramičević i Edin Gudžević, kao i inženjer građevine Asim Prenča.

N. Kočović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO