DUŽNI KO GRČKA! Tutin se zadužuje, opozicija upozorava na prezaduženost

Tutin – Opština Tutin od danas je zaduženija za gotovo dva miliona evra. Na ime kredita kojim će se finansirati kapitalni projekti ova sandžačka opština je podigla kredit u visini od 1.914.000 eura, a sve ovo podržao je lokalni parlament koji je danas zasedao treći put od formiranja vlasti.

 

Iz opozicionih stranaka negoduju jer smatraju da je budžet trebao biti drugačije struktuiran, te da su prioriteti trebali biti infrastrukturni projekti, školstvo, zdravstvo, poljoprivreda a ne izgradnja zgrade Opštine koja će koštati četiri miliona evra.
Opozicione stranke zameraju i to što će na ime kamata i izgubljenih sporova biti utrošeno preko 100.000 eura, te ističu da je budžet trebao biti projektovan tako da stvori uslove za povećanje broja radnih mesta i poboljšanje životnog standarda ljudi u Tutinu.
Odbornici lokalnog parlamenta u Tutinu danas su doneli odluku o osnivanju dva nova javna preduzeća, Centra za omladinu, sport, kulturu i turizam, kao i Centra za projektovanje i lokalni ekonomski razvoj.
Podsećamo, većinu u tutinskom parlametu ima Stranka demokratske akcije Sandžaka . U opoziciji su Sandžačka demokratska partija, i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO