Duraković: Kavazović je naš vjerski vođa i mi na njegove izjave ne postavljamo pitanja

Ćamil Duraković, načelnik Srebrenice, za N1 je komentarisao izjavu reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića koji je kazao da svako ko dozvoli da “vlah” vlada Srebrenicom – da će mu to biti haram.
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH, ef. Kavazović boravi u Švicarskoj gdje se susreo sa predstavnicima IZ u toj zemlji, i Bošnjacima u dijaspori.
Tom prilikom je pozvao građane te zemlje sa pravom glasa u BiH da izađu na izbore. Posebnu pažnju dao je izborima u Srebrenici, gdje je između ostalog kazao da ne treba dozvoliti da “vlah” vlada Srebrenicom.
Njegov govor komentarisao je i aktuelni načelnik Srebrenice, Ćamil Duraković.
“Prije svega za nas je važno da vođa naše vjerske institucije boravi u dijaspori, kako bi svojim autoritetom animirao bošnjačku dijasporu da učestvuje na lokalnim izborima. U to ime, hvala njemu i Islamskoj zajednici”, kaže Duraković za N1.
“Što se ovog drugog tiče, nisam imao priliku da vidim snimak i ne mogu to komentarisati. On je naš vjerski vođa i mi na njegove izjave ne postavljamo pitanja. Mogu reći da poštujemo naše vjerske lidere bez obzira šta, kada i kome rekli”, rekao je načelnik Srebrenice za N1.
Izvor.N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO