Naslovna Featured Istaknuto Dupljak: Stanje doktora Bošnjaka nešto bolje, ali teško, a mi idemo do...

Dupljak: Stanje doktora Bošnjaka nešto bolje, ali teško, a mi idemo do UEFA

dupljak:-stanje-doktora-bosnjaka-nesto-bolje,-ali-tesko,-a-mi-idemo-do-uefa

Sportski direktor Kluba malog fudbala Novi Pazar Ismail Dupljak rekao je danas da je zdravstveno stanje doktora te ekipe Denisa Bošnjaka, povređenog u napadu lica koje je s tribina ušlo na teren tokom finalne utakmice plej-ofa za prvaka države protiv FON-a u Beogradu, još uvek veoma teško.

“Posle operacije usled višestrukog preloma vilične kosti, koja je izvršena na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, Bošnjak se oseća nešto bolje, ali još uvek ne može normalno da unosi tečnost i hranu. Ta prva faza oporavka trebalo bi da traje oko 30 dana. Nije lako ni njegovoj porodici, kao ni nama u klubu. Očekujemo svi da se što pre vrati. On je specijalista interne medicine, pa je hendikepirano i više stotina njegovih pacijenata”, rekao je Dupljak na konferenciji za novinare.

On je čestitao svojim igračima koji su dali sve od sebe i naglasio da su ih pojednici onemogućili da osvoje titulu prvaka države, uz konstataciju da Novopazarci još uvek nisu svesni šta su im priredili neki ljudi iz fudbalske i sudijske organizacije, kao i igrači FON-a.

“Mi i naši navijači nikada na takav način ne bismo želeli da osvojimo titulu i nikada rivalu ne bismo priredili tako nešto. Od delegata i sudija tražio sam da, shodno epidemiološkim merama, publike u dvorani ne bude više nego na prethodnim mečevima u Novom Pazaru, odnosno da taj broj ne bude veći od 100, kao i da se poveća broj pripadnika policije na tribinama. Svi su se oglušili na moje primedbe, kao i na kasniji zahtev da utakmica bude prekinuta”, naveo je Dupljak.

Klupski funkcioner pazarskog futsal tima najavio je da će uslediti žalbe domaćim i međunarodnim fudbalskim organizacijama.

“Angažovana je advokatska kancelarija iz Beograda, koja će zahtevati od disciplinske komisije da se domaćin pete utakmice drastično kazni. Od takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije tražićemo da se meč registruje u korist Novog Pazara i da nam se dodeli šampionska titula. Snimke utakmica iz Beograda dostavićemo UEFA, pa neka oni procene je li sve bilo po propisima”, kazao je Dupljak.

M. Minić

Exit mobile version