Naslovna Featured Istaknuto DUNP: Ulična trka „Prijatelji za Adela”

DUNP: Ulična trka „Prijatelji za Adela”

Studentski parlament Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) organizuje u nedelju, 18. novembra, uličnu trku „Prijatelji za Adela”, posvećenu Novopazarcu Adelu Zekoviću, mladiću kojeg je bolest zaustavila u ostvarenju brojnih i važnih životnih planova.

Organizatori očekuju učešče preko 200 studenata, među kojima će biti i članovi atletskih klubova iz ovog kraja i brojnih drugih gradova Srbije.

Rektor ove visokoškolske ustanove Miladin Kostić rekao je na konferenciji za novinare da će ovom sportskom manifestacijom poslati podršku Adelu na njegovom putu za ozdravljenje.

„Ovo je naš način da Adelu, uspešnom i kreativnom mladiću, našem studentu, koji vodi borbu za ozdravljenje, pošaljemo podršku. Osim brojnih kolega i sugrađana, učesnici trke biće atletičari iz drugih delova Srbije”, rekao je Kostić.

Predsednik Studentskog parlamenta Izet Cama zahvalio se na podršci koju su dobili od Gradske uprave Novog Pazara, Sportskog saveza, Atletskog kluba Novi Pazar, Kancelarije za mlade, Doma zdravlja i Policijske uprave.

„Verujem i iskreno se nadam da će sledeće godine, kada ponovo budemo organizovali ovu manifestaciju, na njoj učestvovati i naš Adel”, rekao jeCama.

Ulična trka počinje u nedelju u 12 časova, a za najbolje učesnike porodica Zeković I brojni sponzori obezbedili su prigodne nagrade.

A.Bajrović

Foto: DUNP

Exit mobile version