DUNP: Stručna praksa u ministarstvima i državnim organima za najbolje studente

Ministarstvo Državnr uprave i lokalne samouprave  danas  je organizovalo potpisivanje sporazuma o saradnji u pružanju podrške javne uprave visokoškolskim ustanovama u obrazovnom procesu.

Učesnici su  i druga  ministarstva i  organi državne uprave i lokalne samouprave. Među potpisnicima sporazuma je i Državni univerzitet u Novom Pazaru  i novopazarska Gradska uprava. Ovim sporazumom biće omogućena stručna praksa  za 60 najboljih  studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Pored Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave tu su i Ministarstvo prosvete, Ministartsvo spoljnih poslova, Ministarstvo pravde, Ministarstvo za rad i zapošljavanje, Nacionalna akademija za javnu upravu, Narodna skupština Republike Srbije, Zaštitnik građana, Poverenik za informacije od javnog značaja, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, i 5 gradskih uprava. S druge strane su visokoobrazovne ustanove, čijim će studentima biti omogućena stručna praksa.

Zbog velikog broja učesnika i pandemije korona virusa, skup je održan „on line“. Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Bratislav Mirić obratio se učesnicima sporazuma.

Studenti završnih godina Državnog univerziteta u Novom Pazaru stručnu praksu obavljaće u Ministarstvu spoljnih poslova, službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Gradskoj upravi Novog Pazara. Stučna praksa obezbeđena je za studente građevinarstva, arhitekture, računarske tehnike, prava, filoloških nauka, ekonomije, biologije i studijskog programa Vaspitač u predškolskim ustanovama.

Stručna praksa počinje u novembru i traje do maja naredne godine.

 

Izvor: DUNP

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO