DUNP: Prof. dr Bratislav Mirić izabran za novog rektora

Savet Državnog univerziteta u Novom Pazaru danas je u redovnoj proceduri izabrao dr Bratislava Mirića, redovnog profesora na Departmanu za tehničke nauke i aktuelnog prorektora, za novog rektora ove visokoobrazovne institucije, u mandatu od 1. oktobra 2021. godine do 30. septembra 2024. godine. Prof. dr Bratislav Mirić je bio jedini kandidat Senata, a izabran je jednoglasno, tajnim izjašnjavanjem članova Saveta.  On je dobio i jednoglasnu podršku Studentskog parlamenta.

Članovi Saveta izrazili su uverenje da će rektor Mirić u kontinuitetu uspešno raditi na razvoju Državnog univerziteta, podizanju standarda kvaliteta nastave i naučnog rada, kvaliteta nastavnog kadra i međunarodne saradnje.

Prof. Mirić je istakao  da će se u narednom periodu zalagati za stvaranje sinergije, odnosno celine Državnog univerzizeta u Novom Pazaru, gde ne postoje otudjene grupe, izmedju studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja, koje će zajedno i skladno raditi u interesu ove visokoobrazovne institucije.

Bratislav Mirić  rodjen je 1959. godine u Prištini, doktor je tehničkih nauka i redovni profesor Državnog univerziteta u Novom Pazaru. Univerzitetsku karijeru započeo je 1982. godine na Elektro-tehničkom fakultetu Univerziteta u Prištini.

U više navrata boravio je na stručnom usavršavanju u SR Nemačkoj. Naučna oblast njegovog istraživanja orijentisana je na informatiku, računarstvo i telekomunikacije.


Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru je od 2007. godine, kada je izabran u zvanje redovnog profesora.

Na funkciju rektora prof. dr Bratislav Mirić dolazi posle prof. dr Miladina Kostića, u čijem je rukovodećem timu u više mandata bio prorektor za nastavu i šef departmana za tehničke  nauke.

Izvor: DUNP

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO