DUNP: Prijemni ispiti 28. i 29. juna

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru završeno je prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija. Prema upisnom kalendaru, prijemni ispiti održaće se 28. i 29. Juna.

Prvi dani junskog roka za upis na prvu godinu studija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru pokazali su da se budući brucoši najviše interesuju za studijske programe: arhitektura, softversko inženjerstvo i vaspitač u predškolskim ustanovama.

Primera radi, za mesto na arhitekturi konkurisalo je dva puta više kandidata nego što je planirano upisnom kvotom. Nivo upisne kvote premašen je i na studijama psihologije, građevinarstva, rehabilitacije, kao i engleskog jezika i književnosti. Kome će upisne želje moći da se ostvare pokazaće rezultati prijemnih ispita, koji su planirani za 28. i 29. jun. Raspored prijemnih ispita biće objavljen na sajtu i oglasnoj tabli univerziteta, a ova najvažnija upisna aktivnost organizovaće se kao i sve prethodne, u skladu sa merama koje nalaže aktuelna epidemiološka situacija.

Prema kvoti koju je odobrila Vlada Srbije, na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ima 684 budžetskih i 270 samofinansirajućih mesta.

Izvor: DUNP

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO