DUNP: Počeo prvi upisni rok

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je počelo prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija. Prijavljivanje traje još sutra i prekosutra, a po broju kandidata koji  prvoga dana predaju dokumenta, može se očekivati velika konkurencija na većini studijskih programa. Zbog epidemiloške situacije primenjuju  se sve preventivne mere, koje podrazumevaju i poštovanje fizičke distance. U sklopu mera zaštite, juče, pred početak upisnog roka,  ekipe Zavoda za javno zdravlje dezinfikovale  su prostorije univeziteta.

Ove godine indeks  Državnog univerziteta na 20 akreditovanih studijskih programa dobiće 954 studenata, od kojih će se 684  finansirati iz budžeta, dok će 270 biti na samofinansiranju.

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok  originalna dokumenta podnose na uvid. Takođe, prilikom prijavljivanja prilaže se i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.

Prema upisnom kalendaru, prijemni ispiti održaće se 28. i 29. juna , dok će 7. jula biti objavljena konačna rang lista. Od 8. do 15. jula treba da se završi upis.

Izvor: DUNP

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO