Naslovna Featured Istaknuto DUNP: Počela nastava za brucoše

DUNP: Počela nastava za brucoše

dunp:-pocela-nastava-za-brucose

Uz poštovanje svih mera koje su preporučene za suzbijanje korona virusa za brucoše  Državnog  univerziteta u Novom Pazaru danas je počela školska godina,  dok će nastava za studente starijih godina početi 12. oktobra, pošto se završi vanredni ispitni rok.  Za najveći broj studijskih programa nastava će se održavati na klasičan način,  a na predmetima koje istovremeno sluša veći broj studenata nastava će se održavati kombinovano.

Svoj prvi studentski dan 15. generacija brucoša Državnog univerziteta u Novom Pazaru verovatno će pamtiti po atmosferi koju nalažu mere za zaštitu od korona virusa. Obavezno je nošenje maske, držanje distance  i poštovanje svih epidemioloških pravila.

Zbog epidemije, ove godine nije bilo tradicionalnog svečanog prijema za brucoše, pa su im indeksi podeljeni na prvim predavanjima. Za najveći broj studijskih programa nastava će se održavati na klasičan način,  a na predmetima koje istovremeno sluša veći broj studenata, oni će biti podeljeni u grupe i naizmenično nastavu pratiti kombinovano – „neposredno“ ili „on line“.

Državni univerzitet u Novom Pazaru, u skladu sa preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog  razvoja,  preduzima  sve neophodne mere zaštite zdravlјa studenata, nastavnog i nenastavnog osoblјa. Redovna nastava održavaće se u malim grupama i uz primenu svih mera i sredstava zaštite. Za studente i zaposlene  obavezno je nošenje maski i poštovanje fizičke distance. Ista pravila važe i za održavanje ispita. Proteklog vikenda ekipe Zavoda za javno zdravlje, dezinfikovale su  sve prostorije Državnog univerziteta:  učionice, amfiteatare, kabinete, laboratorije, holove…

U skladu sa zdravstvenim preporukama, pojačane higijenske mere su svakodnevne.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, Državni univerzitet u Novom Pazaru je spreman za organizovanje kompletne teorijske nastave „on line“.

Izvor: DUNP

Exit mobile version