DUNP: Nastava za brucoše počinje 5. oktobra

Ako ne dodje do pogoršanja epidemiološke situacije, nastava za brucoše na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru počeće 5. oktobra, a za njihove starije kolege nedelju dana kasnije, 12. oktobra. U tom međuprostoru održaće se vanredni ispitni rok za studente starijih godina.

Prema rečima prof. dr Miladina Kostića, rektora Državnog univerziteta, za najveći broj studijskih programa nastava će se održavati na klasičan način,  a na predmetima koje istovremeno sluša veći broj studenata nastava će se održavati kombinovano. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, Državni univerzitet u Novom Pazaru je spreman za organizovanje nastave „na daljinu“ jer je taj način rada uspešno primenjivan u prolećnom talasu korona virusa.

Redovna nastava, odnosno ispiti, održavaće se u malim grupama i uz primenu svih mera i sredstava zaštite. Za studente i zaposlene  obavezno je nošenje maski i poštovanje fizičke distance. Poštovaće se sve preporuke koje je  pred početak akademske godine donelo Ministarstvo prosvete u konsultaciji s medicinskim delom kriznog štaba i predstavnicima visokoškolskih ustanova.

I u proteklom periodu, u skladu sa zdravstvenim preporukama,  pojačane  su higijenske mere.  Državni univerzitet je tokom upisnih rokova u junu i septembru angažovao ekipe Zavoda za javno zdravlјe, koje su dezinfikovale sve prostorije. Takva dezinfekcija, ali i svakodnevne pojačane mere higijene predviđene su i za početak školske godine.

Izvor: DUNP

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO