DUNP: Izet Cama ponovo predsednik Studentskog parlamenta

Danas je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru održana konstitutivna sednica novog saziva Studentskog parlamenta, na kojoj je izabrano rukovodstvo ove asocijacije.

Za predsednika  najvišeg studentskog predstavničkog tela ponovo je izabran Izet Cama,  apsolvent  građevinarstva, koji je i do sada bio na ovoj dužnosti.

Zamenik predsednika je Ersan Mulić sa istog studijskog programa,  dok će dužnost sekretara obavljati  Enis Hajdarpašić, student prava.

Na današnjoj sednici izabrano je i Predsedništvo Studentskog parlamenta.

Pre početka radnog dela sednice prof. dr Miladin Kostić,  rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru, u svom obraćanju predstavnicima studenata, ocenio je da je njegova saradnja sa parlamentom izuzetno dobra i izrazio očekivanje da će i novi saziv uspešno zastupati studentske interese. „Znanje ima neprocenjivu vrednost i zato je naš zadatak da se zajedno zalažemo za kvalitetno obrazovanje,“ rekao je rektor Kostić.

Izet Cama, predsednik Studentskog parlamenta,  očekuje da će se i u ovom mandatu predstavnici svih studijskih programa dosledno zalagati za ostvarivanje studentskih prava.

Konstitutivna sednica novog saziva Studentskog parlamenta uobičajeno se održava u  septembru, pred početak nove školske godine, kada se i bira rukovodstvo najvišeg studentskog predstavničkog tela.

Izvor: DUNP

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO