Naslovna Featured Istaknuto DUNP: Drugi upisni rok počinje 1. septembra

DUNP: Drugi upisni rok počinje 1. septembra

dunp:-drugi-upisni-rok-pocinje-1.-septembra

Posle junskog roka za upis na prvu godinu studija, na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru za septembarski upisni rok ostalo je ukupno 473 slobodna mesta 267 na budžetu i 206 na samofinansiranju. Prijavljivanje kandidata za upis u drugom roku obaviće se 1. i 2. septembra, a prijemni ispiti polagaće se 4. i 5. Konkurs je objavljen na sajtu Državnog univerziteta.

Na Departmanu za matematičke nauke, u čijem sastavu su dva  studijska programa,  u drugom roku može da se upiše ukupno 101  student,  na tehničkim naukama 79,  biomedicinskim 48,  hemijsko-tehnološkim 42, dok će na Departmanu za biotehničke nauke biti 52 mesta. Na psihologiji, engleskom jeziku i biologiji broj preostalih mesta je jednocifren.

Na studijskom programu Zdravstvena nega, gde  će se školovati strukovne medicinske sestre i tehničari, ima 32 mesta.

U junskom upisnom roku  popunjena su sva mesta na arhitekturi, kao i budžetska mesta na studijskim programima: ekonomija, poslovna informatika, psihologija,  vaspitač  u predškolskim ustanovama,  engleski jezik i književnost i biologija. Na Depatmanu za tehničke nauke, kome pripada i arhitektura, na studijskim programima: softversko inženjerstvo  i građevinarstvo nije ostalo ni jedno mesto na samofinasiranju.

Prijavljivanje  kandidata  za upis u drugom roku obaviće se 1.  i 2. septembra, a prijemni ispiti polagaće se  4. i 5. septembra. Konkurs je objavljen na sajtu Državnog univerziteta.

Podsetimo, Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u  junskom  upisnom roku, na prvu godinu upisano  je 548 brucoša, od kojih će se 418  školovati o trošku budžeta.

Podeli

Exit mobile version