DUNP: Budući brucoši polagali prijemni

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je organizovano polaganje prijemnih ispita za upis u prvu godinu  studija. Iako je epidemiološka situacija stabilna i ove, kao i prošle godine, prijemni ispiti protiču uz  preventivne mere.

Za kandidate koji su se prijavili za upis na 20 akreditovanih studijskih programa ovo je presudan momenat u trci za mesto na željenim studijama jer, iako se računa uspeh iz srednje škole,  najveći broj bodova ostvaruje se na prijemnom ispitu. Najveća konkurencija očekuje kandidate koji žele da upišu engleski jezik, psihologiju, građevinarstvo, softversko inženjerstvo i biologiju, ali  ove godine primat  ima arhitektura, gde je u odnosu na upisnu kvotu broj prijavljenih premašio dvostruku cifru.

Iako se epidemiološka situacija smiruje, ovogodišnji prijemni ispiti protiču u atmosferi koja podseća na prošlo leto: primenjene su mere zaštite, uz obavezne maske i poštovanje fizičke distance.

U skladu sa preventivnim merama, vodi se računa da što manji broj kandidata bude na jednom mestu.  Polaganje se organizuje po smenama, u malim grupama, uz korišćenje svih prostornih kapaciteta.

Preliminarni rezultati biće poznati najkasnije 3. jula, a konačna rang lista biće objavljena 10. jula. Nakon toga sledi upis brucoša.

Izvor: DUNP

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO