Dukić: Raspisan konkurs za zamenike javnih tužilaca

Novi Pazar – Državno veće tužilaca (DVT) ponovo je raspisalo konkurs za izbor 54 zamenika javnih tužilaca u Srbiji, koji će biti sproveden po novom Pravilniku za rangiranje kandidata, saznaje Tanjug.

Ovo će biti prvi konkurs na koji će se primeniti odredbe o ravnopravnoj zastupljenosti nacionalnih manjina u pravosudnom organu koje predviđa novi Poslovnik o radu DVT.

Konkurs će biti objavljen u Službenom glasniku u četvrtak, kada će početi da teče rok od 15 dana za prijavu kandidata.

Član DVT Stanislav Dukić rekao je danas za televiziju Jedinstvo da je raspisan konkurs i za dva zamenika javnog tužioca u Osnovnom tuzilaštvu u Novom Pazaru.

On je pojasnio da je novi konkurs usledio pošto je na jučerašnjoj sednici DVT donelo odluku da povuce predašnju predlog kandidata za izbor 17 zamenika javnih tužilaca koji je prošlog meseca dostavljen u Narodnu skupštinu, a nakon što je skupština veću vratila taj predlog odluke.

Do vraćanja odnosno povlačenja predloga kandidata došlo je zbog privremene mere Ustavnog suda kojom je suspendovana primena Pravilnika po kojem su kandidati bili predloženi.

DVT je u međuvremenu izmenio proceduru iz Pravilnika i raspisao novi konkurs.

Dukić je pojasnio da će sada biti raspisan konkurs za dva tužioca u Novom Pazaru zbog velike opterecenosti tužilaca u tom gradu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO