Naslovna Featured Istaknuto Dugopoljac očekuje pravdu

Dugopoljac očekuje pravdu

dugopoljac-ocekuje-pravdu

Osnovni sud u Novom Pazaru bi, kako se očekuje, sutra trebalo da donese presudu u slučaju Ramiza Dugopoljca, čija je berbernica u Prvomajskoj ulici srušena prošle godine 22. Februara, od strane pripadnika Islamske zajednice u Srbiji. Iako se, prema rečima Dugopoljca, niko sa tužene strane nije pojavio na predhodnim ročištima, konačna presuda bi, kako se nada Dugopoljac, sutra trebalo da bude donesena. Ročište je zakazano u 11h u Osnovnom sudu u Novom Pazaru.

Za Ramiza Dugopoljca sutra je kaže, važan dan. Očekuje pravičnu odluku suda, koja će mu, kako se nada, omogućiti da nastavi porodičnu tradiciju dugu pola veka, na svom zemljištu, u obnovljenom lokalu.

Podsetimo, berbernica u Prvomajskoj porušena je 22. februara prošle godine u ranim jutranjim satima, od strane predstavnika Islamskoj zajednici u Srbiji, bez predhodne najave.

Dugopoljac trenutno radi u lokalu koji mu je izgrađen uz pomoć humanih ljudi i tako zarađuje za život. Živi, kaže, za dan kada će ponovo raditi i kada će njegovi sinovi nastaviti porodičnu tradiciju u lokalu u Prvomajskoj.

S.Lj.

Exit mobile version