Dugopoljac čeka pravdu, Islamska zajednica bojkotuje suđenje

Tužena strana, odnosno predstavnik Islamske zajednice u Srbiji nije se pojavio na zakazanom ročištu povodom utvrđivanja vlasništva nad zemljištem ispod porušene berbernice u Prvomajskoj ulici. Ramiz Dugopoljac, podnosilac tužbe kaže da je ovo četvrti put da se tužena strana na zakazanim ročištima ne pojavljuje.

“Mi smo sudiji podneli svu neophodnu dokumentaciju kupoprodajni ugovor da je moj otac kupio lokal od Slobode još sedamdesetih godina i sve ostalo što imamo. Nadam se da će na sledećem ročištu biti utvrđeno vlasništvo nad zemljištem ispod porušene berbernice. Smatram da je zakon na mojoj strani I da će presuda biti doneta u moju korist”, rekao je Dugopoljac.

Advokat porodice Dugopoljac Vladan Pantović očekuje da će suđenje biti završeno na narednom ročištu.

“Niko se iz Islamske zajednice nije pojavio dostavili su podneske da traže odlaganje ročišta zbog nekih dokaza, predložili su uvid u predmet ovog suda iz sedamdesetih godina gde je ovaj ugovor I overen između oca tužioca Ramiza Dugopoljca I preduzeća Sloboda. Taj primerak koji mi imamo je u lošem stanju I trebalo bi da se izvrši taj uvid. Nadam se da će na sledećem ročištu ovaj parnični postupak biti okončan”, rekao je Pantović.

Iako je Islamska zajednica kao jedna od strana u ovom postupku podnela zahtev za odlaganje ročišta sudsko veće to nije prihvatilo zbog neblagovremenog podnošenja. Na ročištu koje je danas održano pred Osnovnim sudu između ostalog bilo je reči i o ponudi o poravnanju koju je islamska zajednica prošle godine predložila vlasniku brerbernice Ramizu Dugopoljcu. Međutim, sporan je bio datum na toj ponudi, jer Islamska zajednica tvrdi da je predlog o poravnanju Dugopoljcu ponudila 5.februara, dok Dugopoljac sa druge strane kaže da je taj papir dobio tek nakon što su mu porušili lokal u Prvomajskoj ulici.

Podsećamo, rušenje ovog lokala dogodilo se u ranu zoru 23.februara prošle godine, nakon čega su građani više puta protestvovali tražeći da se izgradi lokal Ili da na neki drugi način vlasnik obešteti.

Sledeće ročište zakazano je za 18.maj u 11 sati.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO