Ducati XDiavel – najlepši motocikl EICMA sajma

Preko 600.000 ljudi posetilo je ovogodišnji EICMA sajam u Milanu, a gotovo 12.000 njih je glasalo za najlepši motocikl ove manifestacije.

Titulu najlepšeg poneo je novi Ducati XDiavel kruzer, koji je dobio 60,78 odsto glasova, a nedugo zatim je istu titulu dobio i u izboru italijanskog magazina “Motociclismo”.

Neki će tvrditi da XDiavel nije baš prvi Ducatijev kruzer, već da je to bio model Indiana. Ipak, dva motocikla se teško mogu uporediti, pre svega jer XDiavel predstavlja vrhunac tehnološkog i dizajnerskog umeća kompanije iz Borgo Panigalea,

S druge strane, njegova pripadnost Diavel porodici je više nego jasna, uz linije koje je nemoguće pomešati sa nekim drugim modelom.

Doduše, ima onih koji tvrde da XDiavel donosi previše tehnologije na jednom mestu, odnosno da je ona prosto nagurana u novi model. To nije smetalo Ducatiju, koji se na ovakav potez odlučio kako bi motocikl pružio što bolje upravljačke karakteristike i doneo što više uživanja.

Osnovna verzija XDiavela na evropsko tržište stiže u februaru naredne godine, sa cenom od oko 20.400 evra, dok će “S” varijanta biti 3.000 evra skuplja.

Izvor: Moto-berza.com

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO