Dubai pravi prašumu unutar novog luksuznog hotela

435

Dubai nas iznenađuje iz godine u godinu novim tehnološkim i arhitektonskim čudima. Ovaj put su se odlučili za realizaciju megaprojekta – tropska prašuma unutar luksuznog hotela.

Ovo će biti prva prašuma napravljena unutar nekog objekta na svetu. Prostiraće se na 7.000 kvadratnih metara u kompleksu Rosemont Hotel and Residence Dubai koji je u vlasništvu brenda Hilton.

Prvi gosti očekuju se 2018. godine, a hotelska zgrada biće na 53 sprata. Imaće 448 sobe i 280 apartmana.

“Naš koncept za klijente je da napravimo unikatnu destinaciju i da napravimo projekat koji će biti destinacija za sebe, za svaku vrstu odmora i zabave unutar hotela”, rekao je DJ Armin, glavni arhitekta projekta.

Na projektu rade zajedno ZAS Architects Dubai i Kieferle&Partner. Armin je dodao kako se nadaju da će napraviti porodično-prijateljski prostor koji se može koristiti tokom cele godine.

“Ovo nije hotel na plaži. Želeli smo da napravimo drugu vrstu spoljašnjeg prostora u gradu i da potpuno integrišemo prirodu u to. Prašuma je bila rešenje. Stvorili smo tropsko okruženje s avanturističkim stazama, peščanim plažama, bazenima, vodopadima, potokom i kafićem u prašumi”, rekao je Armin dodavši kako će biti napravljena i praistorijska močvara inspirisana Parkom iz doba jure.

U prašumu će ugraditi posebne senzore za kišni sistem sa iskustvom od 360 stepeni koji će simulirati padanje kiše, a da niko ne bude mokar. Senzori će se pokretati tamo gde budu ljudi.

Prašuma će se nalaziti na vrhu podijuma za zabavu koji spaja hotel i stambene tornjeve. Projekat je još u ranoj fazi, ali pretpostavlja se da će se i prašuma otvoriti kada i hotel.

Ono što će takođe privući pažnju gostima jeste bazen na vrhu hotela koji će biti sav u staklu i biti na samoj ivici.

izvor: Klix.ba