Državni vrh i lokalni političari ćute o najavljenoj paradi Četnika!

Novi Pazar – Državni vrh Srbije ali i lokalni politički akteri u Novom Pazaru za sada ćute o najavi četničke šetnje Novim Pazarom. Niko od političkih činilaca u Sandžaku ali i Srbiji još se nije izjasnio. U međuvremenu Četnici su objavili majice u kojima će šetati Novim Pazarom!

majica kojom četnici planiraju da šetaju
majica kojom četnici planiraju da šetaju

Četnici su na svojim “patriotskim sajtovima” objavili informaciju da će ovim gradom šetati 23.oktobra.2014.godine na dan kada je Novi Pazar oslobođen od Turaka 1912.godine ali i da će šetnju nastaviti do gradske uprave gde će predati inicijativu za podizanje spomenika komandantu Mihailu Živkoviću.

“Javljaju se razni glasovi da obeležavanje značajnih datuma oslobođenja Srbije nisu dozvoljena, no mi ne verujemo u to. Svedoci smo da sadašnja Vlada Srbije čini sve da se demokratija poštuje u Srbiji makar to značilo podići policiju i vojsku na one koji drugačije misle. Skup i šetnja biće uredno prijavljeni, no u slučaju da se desi da zbog povećanog obima radova na srpskim putevima bude većih prepreka, jer Srbija se gradi uzduž i popreko, u tom slučaju savetujemo da se svi učesnici organizuju sopstvenim prevozom, redovnim autobuskim i železničkim linijama, kao i pešaka šumom, dolinom, planinom… Za nas prepreka nema!
Četnički pokret takođe poziva sve rodoljubive organizacije koje žele da se uključe u obeležavanje ovog značajnog datuma, kao i pokretanje inicijative i podnošenja zahteva skupštini opštine Novi Pazar za podizanje spomenika generalu Mihailu Živkoviću da se jave Četničkom pokretu radi formiranja Organizacionog odbora “Seti se ko su ti bili preci”. Ovo je opštenacionalna stvar i samo sloga Srbina spasava. Svi ko jedan braćo i sestre!
Šetnju će predvoditi potomci oslobodioca Novog Pazara i prilikom šetnje koju smo nazvali “Šetnja oslobođenja” svi učesnici će dobiti majce sa natpisom “Seti se ko su ti bili preci” čime simbolično pokazujemo da nismo zaboravili naše junačke pretke koji su ginuli za Krst časni i slobodu zlatnu” navodi se na sajtu ćetničkog pokreta!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO