Naslovna Vijesti Hronika Državljanin Srbije uhapšen u S.Makedoniji! Vzio kombi sa 41 migrantom

Državljanin Srbije uhapšen u S.Makedoniji! Vzio kombi sa 41 migrantom

drzavljanin-srbije-uhapsen-u-s.makedoniji!-vzio-kombi-sa-41-migrantom

SKOPLJE – Policija u Severnoj Makedoniji otkrila je 41 ilegalnog migranta, među njima i petoro maloletnika, tokom rutinske kontrole na autoputu i uhapsila vozača kombija, srpskog državljanina koji ih je prevozio.

Prema saopštenju policije, sinoć u 22.10 časova ispred naplatne stanice Demir Kapija, na magistralnom putu Negotino-Demir Kapija, policajci Policijske stanice Negotino i mobilne jedinice iz Skoplja uhapsili su 20. godišnjeg F.R. iz Republike Srbije, koji je upravljajući teretnim motornim vozilom “Fiat Dukato” skopskih registarskih oznaka, prevozio 41 migranta sa Kube i Indije, od kojih petoro maloletnih.

Nakon što se slučaj u potpunosti dokumentuje, biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju makedonske policije.

Migranti su prebačeni u glavni kamp u gradu Ðevđelija na jugu zemlje,a veruje se da su u Severnu Makedoniju ušli ilegalno iz Grčke i da će biti deportovani nazad, a radi se drugoj velikoj grupi otkrivenoj u poslednjih šest meseci, prenosi Telma.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version