Naslovna Featured Istaknuto Drva ima u izobilju ali prodaja slaba

Drva ima u izobilju ali prodaja slaba

drva-ima-u-izobilju-ali-prodaja-slaba

Novopazarska pijaca kabaste robe dobro je snabdevena svim vrstama ogrevnog drveta. Za metar drva sada je potrebno izdvojiti od 38 do 40 evra dok za metar cepkanih treba izdvojiti od 45 pa do 50 evra. Miholjsko leto je kako kažu prodavci odložilo kupovinu drva.

Neuobičajeno visoke temperature u septembru i oktobru uzrok su slabe prodaje ogrevnog drveta, kazali su nam prodavci. Takođe su istakli i da je velika ekonomska kriza i da je i to jedan od razloga slabe prodaje.

“Drva ima dosta, ali prodaja je slaba. Ima nekih prodavaca koji i po tri dana ne prodaju ništa. Metar drva sada se može kupiti od 38 do 40 evra dok se cepkana kreću od 45, 46 pa do 50 evra u zavisnosti od kvaliteta i onog što prodaje. Drva su sva kvalitetna i dobra i ima svih vrsta, ali zašto se slabo prodaju više je razloga. Neki su možda na vreme kupili dok oni koji nemaju novca ne mogu ni sada da kupe drva”, kazao je prodavac Šećer Mustafić.

Kada će se snabdeti sa drvima ostaje na samim kupcima, ipak praksa govori da oni koji kupe drva u aprilu potrošiće duplo manje novca nego ako ih kupe u oktobru ili novembru.

A. Ademović

Exit mobile version