Naslovna Featured Istaknuto Drugo veče World Music Fest Zeman okupilo veliki broj posetilaca

Drugo veče World Music Fest Zeman okupilo veliki broj posetilaca

drugo-vece-world-music-fest-zeman-okupilo-veliki-broj-posetilaca

 U Novom Pazaru je sinoć održana druga noć četvrtog po redu muzičkog festivala Zeman. Publici se predstavio  turski ansambl Istanbul Kolektif kome se pridružila i novopazarka Sajma Dražanin. Organizatori su, kako su izjavili za RTV NP, zadovoljni kako je protekla druga noć a prisutne je u ime grada, kao generalnog pokrovitelja Zemana, pozdravio gradonačelnik Nihat Biševac.

“Drago mi je što smo svi zajedno u ovolikom broju večeras ovde i koristim priliku da pre svega zahvalim svim učesnicima festivala kao i organizatorima koji su doprineli da Novi Pazar već bude prepoznatljiv po Zemanu”, rekao je u obraćanju publici gradonačelnik Nihat Biševac i naglasio da Grad Novi Pazar iz budžeta izdvaja najviše sredstava za kulturu. Poželeo je svim učesnicima i posetiocima da se lepo provedu narednih dana dok bude trajao festival.

Drugu noć festivala Zeman, publici se predstavio turski ansambl Istanbul Kolektif. Izveli su muziku Anadolije i Istočnog Balkana, kombinujući je na jedinstven način koji posetioce nije ostavio ravnodušnim. Ansambl nije nastupio u puno sastavu jer su, pevačica i saksofonista, zbog bolesti bili spriječeni doći. Na bini Zeman festa pridružila im se talentovana novopazarka Sajma Dražanin. Otpevali su skupa nekoliko pesama koje su publiku digle na noge.

” Jako smo zadovoljni nastupom. Publika nas je odlično prihvatila, a Sajma nas je svojim talentom i glasom očarala. Željeli bi i u buduće sarađivati sa ovom mladom umjetnicom”, kazao je muzičar ansambla Istanbul Kolektif Ertan Šahin.

“Ja sam još uvek pod utiskom. Zaista mi je bila čast nastupisti sa jednim ovakvim bendom a još više sam srećna što je publika bila oduševljena našim izvođenjem”, kazala je solistkinja Sajma Dražanin.

A organizatori festivala bili su zadovoljni kako je protekla prva muzička noć festivala. “Jako smo zadovoljni i bilo nam je drago što je veče uspelo a da je bilo tako pokazala je publika koja je aplauzima nagradila učesnike tako da nam to daje nadu da će svako veče do kraja festivala biti odlično”, kazao je muzički urednik festivala “Zeman”, Kenan Mačković.

Večeras će se, prvi put publici u Novom Pazaru, predstaviti beogradski umjetnik, Marko Louis. Svoj jedinstveni muzički stil kombinuje sa elementima jazza, modernog zvuka i domaćeg etna. Koncert počinje u 21 sat, na Žitnom trgu.

B.V.

 

Podeli

Exit mobile version