Drugi avion “Er Srbija” zvaće se po Kusturici!

Drugi avion kompanije “Er Srbija” poneće ime našeg proslavljenog režisera Emira Kusturice, saznaju Naše novine.

Untitled-1

Dobitnik dve Zlatne palme i mnogih drugih svetskih priznanja dao je pristanak da posle Novaka Đokovića, drugi avion dobije ime po njemu, a s tim se složila i Vlada Srbije.

Prema saznanjima, u konkurenciji za 14 živih legendi Srbije, čije će ime nositi flota ove kompanije, osim Đokovića i Kusturice, našlo se više od 50 srpskih legendi iz sveta sposrta, filma, muzike, nauke…Naš izvor iz “Er Srbija” kaže da su po zastupljenosti dominantni sposrtisti.

“U početku se mislilo da će biti problem pronaći dovoljno imena koja mogu da zadovolje sve kriterijume. Međutim, kada se krenulo sa predlaganjem, stiglo se do impozantne cifre, a spisak je sužen na pedesetak imena, među kojima su Dragan Nikolić, Milena Dravić, Stefan Milenković, Nemanja Vidić, Dragan Džajić, Bata Živojinović, Jelena Janković, Vlade Divac i mnogi drugi”, navodi izvor.

Emir Kusturica je potvrdio ova saznanja.

“Zvali su me i ja sam dozvolio da moje ime bude na avionu “Er Srbija”. Smatram da je to čast za mene jer odgovorni ljudi u ovoj državi smatraju da je moj rad dovoljno dostojno reprezentovao Srbiju u svetu”, rekao je Kusturica.

U “Er Srbija” nisu želeli ništa zvaično da komentarišu.

“Javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena. Naravno, u igri su najveća imena Srbije, i to je sve što za sada možemo reći jer želimo da to na neki način bude iznenađenje, kako za javnost, tako i za ljude koji će imati tu čast da njihovo ime nosi neki od aviona”, rečeno je u PR službi “Er Srbija”.

Izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO