“Video sam Demira možda pola sata pre udesa. Rekao mi je da idu do Ribarića da se provozaju. Bili su raspoloženi, nasmejani. Umalo i ja nisam krenuo sa njima. Pola sata posle ponoći otvorim internet, vidim vesti, Demir i još neki momci izginuli. Zovem jednog prijatelja koji je bio sa Demirom – ne javlja se, zovem drugog – nedostupan. U trenutku sam pomislio da su svi stradali”.

Ovim rečima, nakon stravične saobraćajne nesreće u Novom Pazaru u kojoj su poginuli Demir Smajović (22), Almir Sulejmanović (24) i Džamil Nuradinović (23) govori prijatelj jednog od mladića.

Puna četiri sata su u noći između subote i nedelje novopazarski vatrogasci-spasioci, posle udesa na magistrali Novi Pazar – Ribariće, sekli i rastavljali dva automobila kako bi iz njih izvadili trojicu poginulih momaka iz ovog grada i još četvoricu teže i lakše povređenih, piše Kurir.

U jezivom sudaru “audija A6” i “opel astre” poginuli su Demir Smajović (22), koji je bio za volanom “audija”, kao i Almir Sulejamović (24) i Džamil Nuradinović (23), koji su bili u “opelu”. Džan D. (26), koji je bio u “audiju”, bori se život u KC Kragujevac, dok su teže povrede zadobila još trojica mladića.

Kako su očevici ispričali za ovaj portal, na lice mesta neposredno nakon sudara došao je i otac poginulog Smajovića.

Kukao je iz glasa kad je shvatio da je njegov sin stradao, a onda je počeo da se raspituje ko je još poginuo u udesu, nije prestajao da plače – pričao je juče jedan od očevidaca. Scena na licu mesta i juče je bila stravična. Izgužvana hauba “opel astre”, razbacani viziri, polomljeni branici, svuda okolo prosuto ulje i na jednom mestu veliki sklop zupčanika iz menjača jednog od automobila svedočili su o silini sudara.

Mladići su u međuvremenu sahranjeni u svom rodnom gradu, a gradonačelnik Novog Pazara proglasio je jednodnevnu žalost zbog nastradalih mladića ali i žrtava korona virusa u tom delu Srbije.