Naslovna Featured Istaknuto DRITAN RUŠI VLADU SA DF-om! PREDATA INICIJATIVA ZA IZGLASAVANJE NEPOVJERENJA VLADI! Potpisnik...

DRITAN RUŠI VLADU SA DF-om! PREDATA INICIJATIVA ZA IZGLASAVANJE NEPOVJERENJA VLADI! Potpisnik i Milov DPS i Bošnjačka!

Građanski pokret URA predao je danas Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića. Iz GP URA su saopštili da neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU i zbog toga je danas u skupštinsku proceduru uputio inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika.

“Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu”, navode iz GP URA.

Ono što je bilo očekivano, kako kažu, jeste da nakon izglasavanja interpelacije trima ministarima i sam premijer pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje povjerenja Vladi, ali pošto se to nije desilo, smatraju da se to pitanje mora riješiti.

“Interpelacijom ministara u stvari se i pokazalo da ova Vlada nema podršku poslanika u parlamentu i to ne zbog GP URA. Stoga se ne možemo praviti da se ništa ne događa i da procesi nijesu blokirani. Crna Gora i njen politički život više ne mogu da izdrže status „kvo“. Ako se utvrdi da ova Vlada nema podršku, mi smo ponudili koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a svim poslanicima i nadamo se da će se velika većina parlamenta prema tome odnijeti odgovorno i podržati takav koncept”, poručuje URA.

U Ustavu Crne Gore se navodi da prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi može podnijeti najmanje 27 poslanika.

Exit mobile version