Dražavni sekretar i visoki funkcioner SDP posetio novoizabrano rukovodstvo te stranke u Tutinu

TUTIN – Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i visoki funkcioner Sandžacke demokratske partije Senad Mahmutovic prilikom posete Tutinu obišao je novoizabrano rukovodstvo Opštinskog odbora SDP opštine Tutin.

Na radnom sastanku razgovarano je o problemima sa kojima se suočava ova Opština u oblasti poljoprivrede, kao i potencijalima koje poseduje, a koji nisu u dovoljnoj meri indetifikovani i prepoznati od strane lokalne samouprave i resornog ministarstva.

Mahmutovic je ukazao na važnost dobre komunikacije ministarstva sa lokalnim poljoprivrednicima koje ima za cilj da poljoprivrednici sa naših krajeva budu dobro informisani i primremljeni da maksimalno iskoriste podsticajna sredstva koja nudi Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

Novoizabrani predsednik SDP za Tutin Besim Cako Hamzagić se zahvalio na poseti ukazavši na važnost ovakvih poseta Tutinu. On je istakao da je svaka vrsta pomoći ovom gradu od izuzetne važnosti i da moramo uložiti maksimum napora kako bi se ubrzali procesi pomoći i podsticaja od strane drzave prema prema Tutinu.

Hamzagić je ovom prilikom upoznao javnost i sve zainteresovane poljoprivrednike da je raspisan Javni poziv podsticaja za investicije i nabavku traktora sa pratećim uredjajima i opremom preko IPARD-a, a rok za podnošenje zahteva traje do 22. aprila.

Više informacija poljoprivrednici i registrovana gazdinstva mogu naći na sajtu Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede ili na stranici http;//minpolj.gov.rs

Nakon sastanka rukovdstvo ove stranke je sa državnim sekretarom obišlo posed našeg sugrađanina Šemsudina Zilkića koji je vlasnik privatnog ribnjaka i bavi se uzgajanjem i proizvodnjom ribe.

“Proizvodnja ribe ima veliki potencijal u Srbiji i ova grana poljoprivrede ima dobru perpektivu a neće je zaobići ni pomoć resornog ministarstva” – istakao je državni sekretar Mahmutović.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO