Naslovna Sandžak Novi Pazar Dražanin novi direktor Gimnazije

Dražanin novi direktor Gimnazije

Školski odbor Gimnazije u Novom Pazaru imenovao je za v.d. direktora ove škole Nermina Dražanina (38), umesto Zorana Milosavljevića, koji je početkom meseca stekao uslove za starosnu penziju.

Dražanin je radiju Sto plus rekao da je za njega ovo velika čast i obaveza, jer je ova obrazovna ustanova od vitalnog značaja za grad, ali za region.

On se nada da će uz razumevanje kolektiva i lokalne samouprave rešiti brojne probleme ove škole, među kojima se izdvajaju dotrajala elektroinstalacija, fiskulturna sala, kao i problem pristupnog puta zbog eksproprijacije zemljišta.

“Čovek mora da je siguran i da sa pozitivnom energijom ulazi u neki posao. Do sada sam sve poslove obavljao savesno, tako da ne sumnjam u uspeh. Nastojaću da rekonstruišem školu, kako bi učenici dobili kvalitetne uslove za učenje. Verujem da ću uz razumevanje čelnih ljudi u gradu doprineti da ova škola povrati nekadašnji sjaj, u interesu učenika i profesora“, rekao je Dražanin.

On je dodao da mu je, kao mladom čoveku, poseban motiv da na ovom mestu ostvari maksimalne rezultate.

“Činjenica da je dosadašnji direktor Milosavljević bio moj profesor i da ovde radi još mnogo mojih profesora, ali i kolega iz škole i sa fakulteta, verujem da će taj spoj mladosti i iskustva naći način da učenicima pružimo maksimum. Milosavljeviću želim dobro zdravlje, dugu penziju i srećne penzionerske dane ispunjene stvarima koje on voli”, rekao je Dražanin.

Na pitanje Sto plus radija da li ga je na ovu funkciju preporučila nedavna odluka da napusti odbornički klub opozicione SDA Sandžaka i da u lokalnom parlamentu deluje kao samostalni odbornik, Dražanin smatra da ga je preporučilo znanje i posvećenost profesiji.

“Politika je jedno, a realan život je nešto sasvim drugo. Što se tiče politike, podržaću sve kvalitetne stvari koje predloži opozicija ili vladajuće partije, a angažman na ovom mestu je od bitnog značaja za sve ljude u ovom kraju. Ova škola je od vitalnog značaja i ovde politiku treba staviti u stranu, već treba zasukati rukave i raditi na dobro svih”, rekao je Dražanin.

On je do sada radio kao profesor engleskog jezika u Medicinskoj školi u Novom Pazaru, a završio je master studije menadžera u obrazovanju na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Izvor : RadioStoPlus

Exit mobile version