Naslovna Sandžak Priboj Drama porodice Perišić iz Priboja, sa osamnaestomjesečnom bebom satima čekali na pomoć...

Drama porodice Perišić iz Priboja, sa osamnaestomjesečnom bebom satima čekali na pomoć ljekara

Da se zdravstvo u Priboju nalazi na klimavim nogama i nije neka novost, nakon prošlogodišnje smrti penzionerke koja je ležala u Opštoj bolnici danima, prema riječima porodice nije imala adekvatan tretman, zbog čega je završila u komi i na kraju preminula. Usljedila je nova afera koja je potresla grad na Limu zbog smrti Biljane Slović, koja se porodila carskim rezom prvog dana 2018. Četiri dana kasnije je dobila visoku temperaturu koja ju je pratila do smrti. Iz Priboja je u Užice upućena tek 25. januara, i to posle upornih molbi njene porodice pribojskim ljekarima da preduzmu nešto. Sada se u našu redakciju javila Katarina Perišić, majka osamnaestomjesečne bebe, koja je nezadovoljna prijemom od strane zdravstvenih radnika. Naime, ona tvrdi da je sa bebom koja je zbog visoke temperature bila pred komom morala da šeta od jednog do drugog odeljenja kako bi detetu bila ukazana pomoć. Da muka bude gora, ispred ljekarske ordinacije čekala je gotovo jedan sat dok su drugi pacijenti bez djece ulazili preko reda.
– Dovodim dijete od 18 meseci, koje je dehidriralo i ima temperaturu od 40 stepeni i gotovo da se nalazi u stanju kome. Na dječijem odeljenju nema pedijatra pa nas sestra vraća u školski dispanzer kod dežurnog pedijatra. Predajem knjizicu, čekam na hodniku. Za to vreme djete je u jako lošem stanju, trese se zbog visoke temperature – potresno započinje priču za PP Mediu, i traumu kroz koju je prošla majka osamnaestomesečne bebe.

– U međuvremenu dolazi jedna gospođa, koju sestra S. Nj. propusta preko reda kod doktorke i zadržava se pola sata. Gospođa izlazi a zatim ulazi sledeća koju je takođe sestra provela kroz njenu kancelariju preko reda. Zadržava se i ćaska sa doktorkom, pritom nijedna od dotičnih dama nisu sa djetetom. Kada je kap prelila času, ulazim sa djetetom u naručiju i pitam doktorku J. L. kakav je ovo način dijete mi pada u komu ne može da otvori oči a vi primate preko reda ljude bez djece i ćaskate sa njima? Doktorka odgovara: To su zdravstveni radnici, moramo da ih primimo, izađite – uznemireno kaže Katarina.
Inače nakon muka kroz koje je prošla, detetu je ukazana pomoć nakon čega je zadržano na bolničkom liječenju, gde se još uvek oporavlja. Roditelji su podneli pritužbu, direktoru bolnice na rad zdravstvenih radnika, od kojeg očekuju da će odgovorne zbog propusta sankcionisati.

izvor PP Media

Exit mobile version