DRAMA NA DURMITORU! Izgubio se muškarac u pohodu na vrh Mali medved

Žabljak – U vrletima Durmitora, u pohodu na vrh Mali medved izgubio se državljanin Austrije koji je potom uputio poziv Operativno-komunikativnom centru 112 kako bi potražio pomoć. Na lice mesta u potragu za izgubljenim muškaracem odmah su krenuli pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore.

– Državljanin Austrije je jutros u pohod na vrh Mali medjed, uprkos lošim vremenskim uslovima koji vladaju na Durmitoru krenuo sam. Tokom planinarenja prema prvim informacijama zadobio je povredu noge. Detaljnom pretragom terena pripadnici GSS CG uspeli su da pronađu Austrijanca, koji je potom transportvan u bolnicu na Žabljaku, potvrđeno je za RINU u GSS CG.

U akciji spašavanja učestvoovali su i pripadnici SZ Žabljak.

Gorska služba spasašavanja od početka ove godine već je imala više uspešno sprovedenih akcija u kojima su mahom spašeni strani državljani.

– Apelujemo još jednom na sve koji se upute u planinarenje, ukoliko nemaju iskustva da u pohod nikako ne idu sami, već samo uz vodiča koji dobro poznaje teren i naravno da krenu u adakvatnoj opremi, ističu U GSS.

RINA

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO