Dr Vesna Đoković : Građani i dalje ne dolaze da se vakcinišu

Blagi je porast broja vakcinisanih u Novom Pazaru, ali još uvek nedovoljan. Lekari kažu da su najveći problem građani starosti od 20 do 50 godina, a najodgovorniji su stariji Novopazarci, koji dolaze i za treću dozu.

Vakcinacija trećom dozom vakcine u Novom Pazaru je počela. Vakcina ima dovoljno, a vakcinalni punktovi rade po ustaljenom režimu koji je važio od početka imunizacije.
Lekari na jednom od punktova, u Domu omladine tvrde da interesovanje građana za vakcinaciju još uvek nije na nivou potrebnom da se stvori kolektivni imunitet. Najodgovorniji su, tvrde, stariji građani.

Bojazan od imunizacije, te brojne teorije uzrokovale su da nedovoljan broj ljudi bude vakcinisan. Imunizacija je, ipak, tvrdi dr Vesna Đoković jedini način da se pandemiji stane na kraj.

Korona prema njenim rečima kod pacijenata koji su je preležali može da ostavi brojne i trajne posledice po zdravlje, a imunizacija je način da se one izbegnu.
Među retkim, mladim koje smo danas zatekli na vakcinalnom punktuu Domu omladine bila je Dina Ziljkić. Primila je prvu dozu vakcine, kako bi zaštitila sebe ali i druge
Vakcinalni punktovi otvoreni su od 8 sati do 18 časova. Zbog početka školske godine, vakcinalni punkt koji je funkcionisao u okviru srednje medicinske škole sada je u sklopu punkta u Domu omladine.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO