Dr Milošević: Medicinska škola zadovoljava standarde privremene Covid bolnice

Privremena Covid bolnica  u zgradi  Medicinske skole u Novom Pazaru sutra će primiti prve pacijente sa lakšom kliničkom slikom. Obavljaju se završni pripremni radovi, a preme oceni okružne sanitarne inspektorke dr Ljiljane Milošević, ovaj objekat zadovoljava standarde privremene  bolnice. Inače, kako RTVNP saznaje , Novi Pazar je jedini grad, izuzimajući velike zdravstvene  centre, koji od Ministarstva zdravlja ima dozvolu za formiranje privremene Covid bolnice.

”Prostor Medicinske škole je za relativno kratko vreme prenamenjen u prostor privremene Covid bolnice i zadovoljava sve uslove za obavljanje zdravstvene delatnosti – ocenila je rukovodilac Sanitarne inspekcije za ovaj okrug, doktorka Ljiljana Milošević.

Kao i novopazarski lekari, i doktorka Milošević je istakla prednosti multifunkcionalnosti prenamenjenog prostora, koji, kako je kazala, zadovoljava potrebe i u tehničkom i kadrovskom smislu.

”Objekat je visokokvalitetan i multifunkcionalan. Uspelo se u kratkom vremenskom periodu da se odvoji muški i ženski sprat i prostor za decu. Pripremljeno je za sve različitosti u potrbama pacijenata. Zadivljujuće je kojom brzinom je objekat školske vrste pretvoren u zdravstveni objekat, a da je pritom, sve ono što je važno u zdravstvenom objektu ispoštovano i postoji”, zaključila je doktorka Milošević.

Rukovodilac privremene Covid bolnice, dr Faruk Pašović kaže da je zadovoljan uslovima, te da se već sutra očekuju i prvi pacijenti pozitivni na Covid 19.

”U kontaktu smo sa vojnim lekarima koji vode brigu o svim pacijentima koji su na Sajmu i zaista sam srećan što će naši sugrađani imati priliku da se leče u svom gradu”, izjavio je rukovodilac privremene Covid bolnice u Novom Pazaru dr Faruk Pašović.

Doktor Pašović ističe da se vodilo računa, kako o potrebama pacijenata koji će biti pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom lekara, tako i o bezbednosti zdravstvenih radnika.

”Obezbedili smo sredstva za dezinfekciju, tunel, kontejnere za odlaganje zaštitne opreme medicinskog osoblja. Suština je da se odvoje prljavi i čisti putevi, da ni u jednom trenutku niko od zaposlenih ne dođe u rizik od zaraze”, rekao je Pašović.

Okružna sanitarna inspektorka dr Ljiljana Milošević i direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru dr Šefadil Spahić su na kraju svim građanima uputili globalnu poruku od suštinske važnosti u zajedničkoj borbi protiv širenja korona virusa: ”Sačuvajte sebe i svoje najmilije – Ostanite kod kuće!”

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO