dr Hajrović:Mislim da smo odgovorili na zadatak koji je bio postavljen ispred nas

 Tokom pandemije koronavirusom Hiruško odeljenje Opšte bolnice Novi Pazar imalo je veliku ulogu u zbrinjavanju pacijenata kojima je bila potrebna zdravstvena usluga sa hiruške strane.

“Na početku pandemije bilo je veoma teško organizovati rad naročito pri prijemu pacijenata jer odeljenje nije imalo zaseban ulaz za kovid pozitivne ali smo uspeli da se u hodu prilagođavamo situaciji i nadam se da smo uspešno odgovorili zadatku koji je bio postavljen ispred nas”, kazao je načelnik Hiruškog odeljenja dr Šefćet Hajrović. On je obajasnio da su morali preduzeti sve neophodne mere kako bi mogli da pruže pomoć kako pozitivnim pacijentima na koronavirus tako i ostalima pa je na prijemnom odeljenju osposobljena ambulanta kroz koju su svi pacijenti morali proći i biti testirani da bi se znalo kako i na koji način nastaviti njihovo lečenje.

I pored toga što je covid19 pretio stanovništvu od zaraze, druge bolesti kod pacijenata su bile prisutne ili su se pojavljivale tako da su svi lekari morali biti spremni da pomognu svakom kome je njihova pomoć bila potrebna. Sa raznim tegobama koje su zahtevale pregled hirugra veliki broj građana od marta prošle godine pa do danas javio se na Hiruško odeljenje.

Sada, kada je epidemiološka situacija malo bolja olakšan je i rad na ovom odeljenju i polako se sve vraća normalnom režimu radu ali i dalje se strogo poštuju mere zaštite.

B.V.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO