DPS Petnjice: Iskoristićemo povjerenje

SANDŽAK – PETNJICA – Izborna lista DPS – Za našu Petnjicu – osvojila je 15 mandata, SDP- Za Petnjicu – 11 mandata, Bošnjačka stranka – 4 i lista SNP-a – Za prosperitet Petnjice  -1 mandat, saopštio je sinoć izborni štab DPS. Pozitivna Crna Gora osvojila je 68 glasova, Liberalna partija 31 i Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde 10 glasova.

detalj sa skupa u petnjici
detalj sa skupa u petnjici

Predsjednik OIK Veselin Došljak kazao je da na biralištima (17 biračkih mjesta) nije bilo nepravilnosti, te da je od 6.331 upisanog glasača u biračke spiskove, glasalo 3.210 birača, što je 50,7% upisanih sa pravom glasa.

Nosilac izborne liste DPS Samir Agović, kazao je da je rano govoriti o mogućim koalicijama.

– Koristim priliku da se još jednom zahvalim našim biračima koji su nam dali snažnu podršku. Petnjica je pokazala da je građanska, da želi da Demokratska partija socijalista preuzme odgovornost i da se bavi razvojem ovog mjesta. Uvjeren sam da ćemo znati da iskoristimo ukazano povjerenje i da se na najbolji način borimo za interese svih građana – naglasio je Agović.

Predstavnik SDP-a Almir Rebronja kazao je da je ta partija na izborima osvojila 1.102 glasa i da su zadovoljni rezultatom.

– Mi smo apsolutno zadovoljni rezultatom, čujem da je SNP osvojila mandat, što znači da je nama ostalo 11 mandata. U Petnjici je sad sve ostalo otvoreno za razgovore i pregovore, što je i cilj, da se ljudi dogovaraju i pregovaraju o budućnosti ovog kraja – kazao je Rebronja.

Na pitanje koga vidi kao najbližeg partnera, Rebronja je kazao, ,,kao mogućeg partnera vidim sve građane Petnjice koji će zajedničkim radom i zalaganjem Petnjicu pokrenuti sa mrtve tačke“.

– Bošnjačka stranka očekivala je bolji rezultat na izborima. Važno je da je Bošnjačka stranka faktor u petnjičkoj opštini, da je DPS izgubila vlast u Petnjici, da se može praviti koalicija sa SDP-om ili DPS-om. Na državnom nivou mi smo u koaliciji sa DPS-om, ali na lokalnom to ne mora ništa da znači – kazao je Adnan Muhović.

Pajazit Rastoder iz SNP-a rekao je da nije zadovoljan jednim osvojenim mandatom, sobzirom na trud koji je sa svojim partijskim kolegama uložio.

On je kazao da je SNP očekivala makar dva mandata.

– Znaćemo da pametno iskoristimo i ovo jedno mjesto, a narednih dana razmislićemo na koji način – kazao je Rastoder.

izvor.Pobjeda, Sandzakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO