DPS – BS: Prva runda bez rezultata

Sandžak – Petnjica – Pregovori o formiranju buduće lokalne vlasti u Petnjici između Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke nijesu uspjeli. Dnevni list Dan piše da DPS nije prihvatio uslov da BS-u pripadne 30 odsto raspoloživih mjesta u lokalnoj administraciji Petnjice.

petnjica
petnjica

Da pregovori nijesu dali rezultate, Danu je potvrdio predsjednik Odbora Bošnjačke stranke u Petnjici Adnan Muhović. On je naveo da prijedlozi Bošnjačke stranke nijesu naišli na razumijevanje kod pregovaračkog tima DPS-a.

„Pregovori su zapeli već na prvom koraku. Jednostavno, DPS nije prihvatio naše uslove. Odbio je prijedlog u kome smo naznačili da izričito tražimo 30 odsto raspoloživih mjesta u lokalnoj administraciji. Između ostalog, zahtijevali smo da Bošnjačkoj stranci pripadne mjesto predsjednika lokalnog parlamenta, zatim sekretara jednog sekretarijata, kao i određena direktorska mjesta u javnim ustanova čiji je osnivač opština. Međutim, takav predlog je odbio pregovarački tim Demokratske partije socijalista, zbog čega je i izostalo sklapanje koalicionog sporazuma“, istakao je Muhović.

Najavio je da će pregovori ipak biti nastavljeni i da će od toga, u velikoj mjeri, zavisiti sastav buduće lokalne vlasti u Petnjici.

Muhović smatra da je, u datim okolnostima, sklapanje koalicije između Demokrataske partije socijalista i Socijaldemokratske partije prosto nemoguća misija i da se buduća vlast ne može formirati bez Bošnjačke stranke.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO