Nedjelja, 26 Juna, 2022
NaslovnaSandžakNovi PazarDOŠAO JE KRAJ : Emir Elfić ima rok od 48h da podnese...

DOŠAO JE KRAJ : Emir Elfić ima rok od 48h da podnese ostavku!

U predhodnim tekstovima koje smo objavili na Sandzakhaber.net ( BDZ – RASKOL – EPILOG ,JOŠ JEDNA POTVRDA TAČNOSTI PISANJA SANDŽAKHABERA – U BDZ-U VLADA HAOS , Specijal – RASKOL U BDZ ) pozivajući se na neimenovane izvore, bliske ovoj partiji obavestili smo javnost o dešavanjima unutar BDZ i pucanju Zukorlićeve ljubavi sa Elfićem. Danas možemo da potvrdimo da je taj izvor bio u pravu, naime danas je BDZ odlučila da pokrene proceduru opoziva predsednika BDZ-a Emira Elfića prenosimo tekst u celini.

jaz1

Predsjedništvo BDZ-a na sjednici održanoj u srijedu 20.03.2013. godine donijelo je odluku da se od predsjednika ove stranke zatraži podnošenje bezuslovne i neopozive ostavke u roku od 48 sati. Odluka je obrazložena konstatacijom da je Emir Elfić u proteklom periodu rukovodio strankom suprotno cilju njenog osnivanja, programu i interesima BDZ-a. Također su konstatovana očigledna i učestala kršenja statuta stranke.

U odluci Predsjedništva se ostavlja mogućnost da dosadašnji predsjednik može zadržati mandat narodnog poslanika u ime ove stranke u koliko postupi po odluci Predsjedništva i izrazi spremnost na kooperativnost sa organima stranke.

Ovu odluku svojeručnim potpisima ovjerili su svi članovi Predsjedništva osim Emira Elfića i Šerifa Marukića. Podršku ovoj odluci izrazili su svojim potpisima svi članovi Glavnog odbora osim trojice, kao i svi predsjednici Gradskog i opštinskih odbora stranke.

Obzirom da Elfić nije postupio po zahtjevu Predsjedništva, shodno odluci Predsjedništva pokrenuta je procedura za njegov opoziv sa mjesta predsjednika BDZ-a.

Predsjednistvo-1 Predsjednistvo-2 scan0003-1 scan0003-2 scan0003-3 scan0003-4

 

RELATED ARTICLES

8 KOMENTARA

  1. “Ubijte Jusufa ili ga u kakav predio ostavite, -otac vas ce se vama okrenuti, i poslije toga cete dobri ljudi biti” sura Jusuf

  2. I Jusuf je sa Harunom otisao kod faraona:

    “Idi faraonu jer je u zlu svaku mjeru prevrsio! Gospodaru moj,rece Musa,ucini prostranim prsa moja i olaksaj zadatak moj. Odrijesi uzao sa jezika mog da bi razumjeli govor moj i podaj mi za pomocnika iz porodice moje Haruna brata mog,osnazi me njime i ucini drugom u zadatku mome dabismo Te mnogo hvalili i dabismo te mnogo spominjali.”

  3. Dobra vam ova fora sa Musaom i Harunom. Znaci Serko je Harun? A sta mu dodjem ja, veljki mislilac?

  4. Znaci pisman hodze resile da preuzmu BDZ… E tek ce sad da dozive katastrofu na nekim sledecim izborima 🙂 Narod je skontao da su to obicni sarlatani koji se kriju iza paravana nacionalpolitike…

  5. ako je covjek zavrsio medresu, a ne bavi se imamskim poslom tj. neobavlja posao hodze, neznaci da je pisman hodza, vec da se zeli baviti nekim drugim poslom s tim sto je jos i verski obrazovan pa tako nece izdati, prodati se, lagati, prodavati vjeru, nece se zaljubit u – beograd – ali ce se boriti za prava svakog bosnjaka i svakog dobronamjernog covjeka. ako ce doziveti katastrofu na narednim izborima nemojte se sekirat vec se radujte, kao sto se radovala srbija nakon pobjede nad hrvatskom u fudbalu. hahaha

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO